Τα καψόνια του Noel Gallagher στον αδερφό του Liam, πείθοντάς τον ότι υπάρχουν φαντάσματα

Instagram @oasis

Ο Noel Gallagher των Oasis είχε την τάση να πειράζει τον αδελφό του Liam, εκμεταλλευόμενος τον φόβο του για τα φαντάσματα, μετακινώντας κρυφά τα έπιπλά του για να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι στοιχειωμένος.

Όντας poster boys της Britpop και τα πρόσωπα πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα που έχουν βγει από την Αγγλία, οι Oasis έχουν βρεθεί εκατοντάδες φορές στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών. Φυσικά, τα πρωτοσέλιδα δεν αφορούσαν πάντα μόνο τη μουσική τους: ένα μεγάλο μέρος τους οφείλεται στην αδερφική διαμάχη μεταξύ του Noel και του Liam Gallagher, οι οποίοι με τα χρόνια έχουν εμπλακεί σε κάθε είδους κόντρα εδώ και περίπου είκοσι χρόνια.

Τώρα, αποδεικνύεται ότι για ένα διάστημα πολλών ετών, ο Noel συνήθιζε να εκμεταλλεύεται τον φόβο του Liam για τα φαντάσματα, μετακινώντας κρυφά τα έπιπλά του με την ελπίδα να τον πείσει ότι στο σπίτι του υπήρχε paranormal activity.

Το 2016, ο Noel μίλησε στο The Mirror και αποκάλυψε το χόμπι του να εκνευρίζει τον αδερφό του με τέτοιου είδους κακόγουστες φάρσες. Την εποχή που οι Oasis ηχογραφούσαν το Be Here Now το 1996, το συγκρότημα είχε την κακή συνήθεια να καταναλώνει συχνά παράνομες ουσίες, προκαλώντας παράνοια σχετικά με την παρακολούθηση. Κάποια στιγμή, το γκρουπ μάλιστα είχε πείσει τον εαυτό του ότι τα ζώα της φάρμας στο στούντιο που βρίσκονταν κάπου στην εξοχή, είχαν κάμερες και εξοπλισμό καταγραφής.

Αναπολώντας την εποχή της ηχογράφησης στο στούντιο The Farm στο Chiddingfold του Surrey, ο Noel θυμάται: «Επειδή ήταν σε ένα αγρόκτημα, υπήρχαν πολλοί αγρότες που δούλευαν εκεί τριγύρω και κοιτούσαμε πάντα ύποπτα έξω από το παράθυρό μας, υπό την επήρεια ουσιών λέγοντας ότι εκείνο το πρόβατο έχει κάμερα ή ότι δεν μου αρέσει το βλέμμα αυτού του γουρουνιού».

Ο πιο νευρικός από τους δύο, ωστόσο, ήταν ο Liam, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα καχύποπτος για τοποθεσίες που ήταν στοιχειωμένες από κακά πνεύματα. «Τον πείσαμε ότι η κρεβατοκάμαρά του ήταν στοιχειωμένη, οπότε όταν σηκωνόταν το πρωί και πήγαινε να πάρει το πρωινό του, κάποιος έμπαινε μέσα και γύριζε τις φωτογραφίες ανάποδα ή άλλαζε την θέση του λαμπατέρ δίπλα στο κρεβάτι του», εξήγησε ο Noel.

«Εμφανιζόταν χλωμός και ρώταγε: Ήσουν στο δωμάτιό μου; Όχι, γιατί; Ήσουν στο δωμάτιό μου, διότι τώρα η λάμπα είναι στην τουαλέτα. Δεν υπάρχει περίπτωση του απαντούσα και ναι, ήταν διασκεδαστικό. Άξιζε τον κόπο». Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: μην παίρνετε παράνομες ουσίες και μην αφήνετε ποτέ τον Noel Gallagher χωρίς επίβλεψη.