Ο Mick Fleetwood μετανιώνει για το πόσο αφελής ήταν το γκρουπ. «Ήμασταν πολύ ανοιχτοί για όλα όσα κάναμε»

Wikimedia Commons / Raph_PH

Ως ο ντε φάκτο πατέρας του γκρουπ και ο άνθρωπος που τους έδωσε το μισό τους όνομα, ο Mick Fleetwood έχει πολλές ιστορίες να μας πει. Συνιδρυτής του βρετανο-αμερικανικού γκρουπ, ο Fleetwood ήταν παρών σε όλα, βιώνοντας τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες στιγμές του συγκροτήματος. Ένας επιζών της κλασικής ροκ περιόδου και ενός από τα πιο ταραχώδη γκρουπ της μουσικής, οι ιστορίες του Fleetwood για τα παρασκήνια της μπάντας παραμένουν αναμφίβολα συναρπαστικές, με τον μουσικό να μας προσφέρει σοφία ανάμεσα στα σκάνδαλα, τα ερωτικά τρίγωνα και την κατάχρηση ουσιών.

Είτε ήταν η πτώση του αρχικού frontman, Peter Green, είτε η αποχώρηση του κιθαρίστας Jeremy Spencer που έφυγε ξαφνικά για να ενταχθεί σε μια αίρεση, είτε η ιστορική εποχή του Rumors που είδε τον Fleetwood να κρατάει το συγκρότημα ενωμένο, όταν αυτό ήταν στα όρια της διάλυσης και παρά τον αποτυχημένο γάμο του, ο αριθμός των ιστορικών στιγμών που έχει ζήσει ο ντράμερ των Fleetwood Mac είναι φαινομενικός. Γι' αυτό έχει καθιερωθεί ως ο καλύτερος ιστορικός όσον αφορά το γκρουπ.

Ο Fleetwood ήταν επίσης εκεί όταν ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Lindsey Buckingham αποχώρησε πικραμένος από το συγκρότημα το 2018. Όταν μίλησε στην εφημερίδα The Sun την επόμενη χρονιά, συλλογίστηκε την ιστορία του συγκροτήματος και όλα όσα είχαν συμβεί με τον Buckingham. Μετάνιωσε που ήταν «πιθανότατα πολύ αφελείς» προς τα μέσα ενημέρωσης κατά τις πιο σκανδαλώδεις τους μέρες όταν έφτιαχναν το Rumours το 1977.

Είπε: «Η αλήθεια είναι αυτή που είναι. Αλλά, από πολλές απόψεις, αποκαλύψαμε πάρα πολλές πληροφορίες προς τα έξω. Κοιτάζοντας πίσω, είχαμε μεγάλη ευθύνη και τώρα μετανιώνω που δεν το είχα καταλάβει πιο πριν».

«Αλλά τώρα αποδέχομαι τα πράγματα όπως είναι και προσπαθώ να είμαι πολιτισμένος και ανοιχτός. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή τους στους Fleetwood Mac και το franchise θα πρέπει να τιμήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους με κάθε τρόπο και το κάνει», σχολίασε ο ντράμερ σε άλλη συνέντευξη. «Η μουσική επιστρέφει για να στοιχειώσει τους πάντες μετά ούτως ή άλλως - και συνήθως αυτή κερδίζει στο τέλος».

Ο Mick Fleetwood σκέφτηκε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές ήταν σκληρές μέρες. Για λίγο, μέσα στους Fleetwood Mac, υπήρχαν ειδύλλια ανάμεσά μας και αυτός ο τρόπος ζωής και τα άλλα πράγματα δημοσιεύθηκαν. Ήμασταν πολύ ανοιχτοί για το ποιοι ήμασταν και τι κάναμε, μάλλον πολύ αφελείς. Το μόνο που μας ρώταγαν ποτέ ήταν ποιος κοιμάται με ποιον ή ποιος είναι μαλωμένος με ποιον. Τώρα όλοι μιλούν για αυτό που κάναμε μουσικά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

Video Url