Frankie Goes to Hollywood - Οι θρύλοι της δεκαετίας του '80 καλεσμένοι στην φετινή Eurovision

Facebook @Frankie Goes To Hollywood (Official)

Οι Frankie Goes To Hollywood θα μπορούσε να επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες για τη φετινή Eurovision.

Οι δημιουργοί της επιτυχίας, «Power of Love» κατάγονται από το Λίβερπουλ, την πόλη που φιλοξενεί τον διαγωνισμό τραγουδιού φέτος και κλήθηκαν να εμφανισθούν για μια μοναδική συναυλία με τον τραγουδιστή Holly Johnson.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, οι διοργανωτές της Eurovision τους έχουν βάλει στην κορυφή της λίστας και τους ρώτησαν αν θα μπορούσαν να παίξουν. Το γκρουπ δεν έχει παίξει μαζί με τον τραγουδιστή Holly για περισσότερα από 20 χρόνια, οπότε θα ήταν τεράστια επιτυχία να τους φέρουν πίσω. Η διοργάνωση της Eurovision στο Λίβερπουλ είναι πολύ σημαντική για την πόλη και οι διοργανωτές θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα μείνει αξέχαστη.

Το ντεμπούτο τους, «Relax» το 1983 απαγορεύτηκε από το BBC τον επόμενο χρόνο, εξαιτίας των σεξουαλικών του αναφορών, ενώ ήταν στο νούμερο έξι στα chart και στη συνέχεια έκατσε στην κορυφή του βρετανικού Singles Chart για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, προτού κερδίσει ένα βραβείο BRIT για το καλύτερο βρετανικό single.

Φέτος είναι η 40η επέτειος του τραγουδιού και αν το συγκρότημα τελικά δεχτεί την πρόσκληση θα είναι και για αυτούς  μια μνημειώδης στιγμή. Η Eurovision ελπίζει ότι το γκρουπ θα πει ναι, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο απλό.

Οι Frankie Goes to Hollywood – συμπεριλαμβανομένων και των Paul Rutherford, Mark O'Toole, Brian Nash και Peter Gill - ήταν για τελευταία φορά μαζί στο ίδιο δωμάτιο το 2003 για την μουσική εκπομπή, «Bands Reunited» του VH1, ωστόσο δεν έπαιξαν.

Το 2007, ο Peter, ο Paul, ο Mark και ο τραγουδιστής Ryan Molloy δημιούργησαν τους Forbidden Hollywood για να παίξουν τα νέα τους τραγούδια και το παλιό υλικό των FGTH ώστε να αποφύγουν νομικά προβλήματα με τον Holly σχετικά με τη χρήση του ονόματος του συγκροτήματος. Το αρχικό συγκρότημα είχε διαλυθεί από  το 1987.

 

Video Url