James Hetfield για τους Metallica: «Είμαστε όλοι πραγματικά μέτριοι μουσικοί»

Wikimedia Commons / Alberto Cabello

Ο frontman James Hetfield εξηγεί ότι η τεράστια επιτυχία των Metallica οφείλεται στη μαγεία που προκύπτει ως ομάδα, σε αντίθεση με τις μουσικές δεξιότητες των μεμονωμένων μελών.

«Ξέρω ότι μεμονωμένα είμαστε όλοι πραγματικά μέτριοι παίκτες, αλλά όταν μας βάζεις μαζί, κάτι γίνεται», είπε ο Hetfield σε μια συνέντευξη για το περιοδικό Cigar Aficionado. «Κάτι γίνεται πραγματικά».

Ο κιθαρίστας - τραγουδιστής του συγκροτήματος συνέχισε παραδεχόμενος ότι αισθάνεται λιγότερο άνετα να παίζει με μουσικούς εκτός των Metallica, προσθέτοντας: «Το να πηγαίνω και να τζαμάρω με άλλους είναι σαν εφιάλτης για μένα».

Με τα χρόνια, τα μέλη των Metallica μπορεί να μην θεωρούνταν βιρτουόζοι σε σύγκριση με πολλούς από τους συνομηλίκους τους - με τον ντράμερ Lars Ulrich να δέχεται δυστυχώς τα πυρά ως ένας μέτριος ντράμερ όλα αυτά τα χρόνια - αλλά ο Hetfield έχει κάποιο δίκαιο. Είναι πραγματικά το πώς λειτουργεί ένα συγκρότημα στο σύνολό του αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα άλλο μέταλ γκρουπ  του οποίου τα πρώτα πέντε άλμπουμ είναι τόσο θρυλικά όσο και των Metallica — εκτός ίσως από τους Black Sabbath.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Hetfield μίλησε για την φόβο που ένοιωθε πάνω στην σκηνή όταν οι Metallica άρχισαν για πρώτη φορά να παίζουν συναυλίες. «Οι πρώτες εμφανίσεις ήταν πραγματικά δύσκολες – ήμουν τόσο ντροπαλός», είπε. «Δεν ήθελα να ανοίξω το στόμα μου. Έβαζα τους άλλους στο συγκρότημα να παρουσιάσουν τα τραγούδια. Τώρα νιώθω τόσο άνετα εκεί πάνω, είναι τόσο περίεργο. Το να κάθομαι τώρα μπροστά σε κάποιον άλλον μου προκαλεί πολύ περισσότερο άγχος από το να στέκομαι όρθιος μπροστά σε 10.000 ανθρώπους ή σε 20.000 ανθρώπους».

Και συνέχισε, «Καθώς μεγαλώνουμε, θα θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε όλα τα μέρη που έχουμε πάει πριν, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσουμε τον ρυθμό που είχαμε, ας πούμε, τη δεκαετία του '90. Περιοδεύαμε για μήνες κάθε φορά… Είμαστε πολύ αυτοκριτικοί και σκληροί με τον εαυτό μας και έχουμε πολύ υψηλά στάνταρ. Έτσι, φροντίζουμε να έχουμε το καλύτερο σόου οπτικά και ηχητικά για τους  ανθρώπους που απολαμβάνουν τη μουσική μας και συνεχίζουν να έρχονται να μας δουν ζωντανά».

Μιλώντας για τις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις των Metallica, το συγκρότημα θα ξεκινήσει σύντομα μια παγκόσμια περιοδεία για να υποστηρίξει το νέο τους άλμπουμ τους, 72 Seasons. 

 

Video Url