Έκπληκτος ο Elton John όταν έμαθε την αληθινή έμπνευση πίσω από το Rocket Man

Wikimedia Commosn / Ernst Vikne

Ο Sir Elton John έμεινε έκπληκτος, αφού ανακάλυψε την πραγματική έμπνευση πίσω από το επιτυχημένο τραγούδι του 1972, Rocket Man.

Ο θρυλικός μουσικός κάθισε με τον Bernie Taupin, ο οποίος έγραψε μαζί με τον Elton John το κομμάτι, για μια νέα συνέντευξη - όπου οι δυο τους αποκάλυψαν ότι ο Sir Elton δεν γνώριζε ποτέ την ιστορία πίσω από το δικό του επιτυχημένο τραγούδι.

Ο Sir Elton και ο Taupin γνωρίστηκαν το 1967 αφού και οι δύο συμφώνησαν για μια διαφήμιση για συγγραφή τραγουδιών. Πέντε χρόνια μετά και το δίδυμο κυκλοφόρησε το πρώτο τους επιτυχημένο κομμάτι – Rocket Man.

«Στην πραγματικότητα ήταν ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το βιβλίο με διηγήματα επιστημονικής φαντασίας του Ray Bradbury που ονομάζεται The Illustrated Man», εξήγησε ο Taupin. «Σε εκείνο το βιβλίο, υπήρχε μια ιστορία που ονομαζόταν The Rocket Man, η οποία αφορούσε το πώς ο αστροναύτης στο μέλλον θα γίνονταν μία καθημερινή δουλειά… οπότε πήρα αυτή την ιδέα και την δούλεψα».

Σε αυτό, ο Elton John απάντησε: «Για να πω την αλήθεια, δεν το ήξερα αυτό…»
«Το Rocket Man ήταν στον πρώτο μας Νούμερο Ένα δίσκο νομίζω – ήταν στο άλμπουμ Honky Chateau», είπε ο Sir Elton. «Ήταν ένα αρκετά εύκολο τραγούδι για να γράψεις την μελωδία, διότι είναι ένα τραγούδι για το διάστημα, επομένως είναι ένα αρκετά ευρύχωρο τραγούδι».

 

 

Ήταν εδώ που ο Taupin εξήγησε την αρχική του πηγή έμπνευσης, όταν έγραφε το κομμάτι και αποκάλυψε ότι ο Sir Elton αγνοούσε το πραγματικό νόημα μέχρι τότε. Το κομμάτι περιλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα 500 τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone.

Επί του παρόντος, ο Sir Elton εμφανίζεται στην περιοδεία Farewell Yellow Brick Road. Ξεκινώντας στη Βόρεια Αμερική το 2018, η περιοδεία είναι πρώτη με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών – κερδίζοντας περισσότερα από 812 εκατομμύρια δολάρια.
 

 

Video Url