Συγγνώμη ζήτησε ο James Hetfield από τον τον Kip Winger για τα βελάκια του Lars στο βίντεο του «Nothing Else Matters»

Ένα behind-the-scenes πλάνο από το μουσικό βίντεο των Metallica για το «Nothing Else Matters» περιλαμβάνει ένα παιχνίδι με βελάκια και μια αφίσα από τον τραγουδιστή των Winger, Kip Winger. Συγκεκριμένα, μια αφίσα του από ένα περιοδικό είναι κολλημένη πάνω σε ένα στόχο στο στούντιο όπου οι Metallica ηχογράφησαν το Black Album. Ο ντράμερ Lars Ulrich φαίνεται ξεκάθαρα να ρίχνει βελάκια στην φωτογραφία του Kip, ενώ τον ακούμε να λέει «die» πετυχαίνοντας τον στόχο. Για να είμαστε ειλικρινής, η σκηνή ήταν πολύ αστεία.

 

Video Url

 

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο τελευταίο επεισόδιο του podcast, «Appetite For Distortion», ο frontman των Winger, μίλησε για το βίντεο  των Metallica. Όταν ρωτήθηκε αν ανακάλυψε ποτέ γιατί ο Lars το έκανε αυτό, ο Kip απάντησε: «Όχι, αλλά μπορείς να δεις ένα βίντεο στην εκπομπή του Howard Stern όπου παραδέχεται ότι έριξε τα βελάκια, λέγοντας ότι δεν ήταν τίποτα προσωπικό. Είναι προσωπικό και ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη. Ο James Hetfield παρ’ όλα αυτά με πήρε τηλέφωνο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. Ο James είναι ο τύπος με τον οποίο μπορώ να γίνω φίλος. Και ήταν πολύ ειλικρινής. Δεν ήταν σαν να κάλεσε απλώς για να ζητήσει συγγνώμη για να με ξεφορτωθεί. Μου έστειλε μηνύματα αρκετές φορές. Δεν νομίζω ότι ο Lars θα με καλούσε ποτέ για να ζητήσει συγγνώμη».

 

Video Url

 

«Νομίζω ότι όλοι ήταν απλώς μικρά παιδιά και το θεωρούσαν αστείο», συνέχισε ο Kip. «Για μένα, δεν είναι αστείο να θάβεις έναν συνάδελφο μουσικό. Αλλά, ποιος ξέρει; Απλώς έκαναν αυτό που έκαναν. Δεν γνωρίζω. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό».

Η επίμαχη σκηνή περιλαμβάνεται επίσης στο πρώτο μέρος του μουσικού ντοκιμαντέρ, «A Year and a Half in the Life of Metallica» του 1992, με θέμα την δημιουργία του «Black Album».  Αυτό το βίντεο διάρκειας 90 λεπτών δείχνει πώς οι Metallica και ο παραγωγός τους Bob Rock εργάστηκαν για την δημιουργία του άλμπουμ. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία του βίντεο για το «Enter Sandman» και επίσης μια μάζωξη από προσκεκλημένους θαυμαστές για να ακούσουν τα καινούργια κομμάτια.

Αναφερόμενος στο τρολάρισμα που υπέστη από την cult εκπομπή, «Beavis And Butt-Head» του MTV, η οποία, σε συνδυασμό με την αλλαγή στο μουσικό κλίμα στα μέσα της δεκαετίας του '90, οδήγησε τελικά τους Winger σε παύση το 1994, ο Kip είπε, «Η σειρά Beavis And Butt-Head ήταν κορυφαία. Ήταν πραγματικά αστεία. Βρέθηκα όμως στην λάθος πλευρά τους».

Ο Lars μίλησε για το περιστατικό με τα βελάκια κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του 2020 στο «The Howard Stern Show». Είχε πει τότε είπε: «Στο βίντεο του Nothing Else Matters, το οποίο γυρίστηκε στο στούντιο ενώ ηχογραφούσαμε το Black Album, είχαμε ένα στόχο για βελάκια… Παίρναμε το περιοδικό Creem ή το περιοδικό Circus και ψάχναμε για αφίσες με άτομα που φαίνονται τελείως αντιπαθητικά και τις κρεμάγαμε στον πίνακα για να πετάμε βελάκια. Υπάρχει μια σκηνή σε αυτό το βίντεο που με δείχνει να ρίχνω βελάκια στον Kip Winger. Μέχρι σήμερα ζητώ συγγνώμη κάθε φορά που η σκηνή αναφέρεται σε συνεντεύξεις. Δεν ήταν τίποτα εναντίον του Kip Winger προσωπικά».

 

Video Url