Δικό τους εργοστάσιο βινυλίου αγόρασαν οι Metallica για να ανταποκριθούν στη τεράστια ζήτηση

Copyright Instagram @metallica

Οι Metallica έχουν πουλήσει πάνω από 125 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, 67 εκατομμύρια από αυτά μόνο στις ΗΠΑ και παρόλο που το συγκρότημα του Σαν Φρανσίσκο δεν έχει κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ από το Hardwired... to Self-Destruct το 2016, τα τελευταία χρόνια το γκρουπ επανακυκλοφορεί πολυτελή box sets του ιστορικού καταλόγου τους.

Παρά την κυριαρχία του streaming και του downloading, οι δίσκοι βινυλίου γνώρισαν μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις βινυλίου έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις CD στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1986, όπως αναφέρει το MSN.

Τώρα, για να ανταπεξέλθει στη τεράστια ζήτηση, η μπάντα αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Furnace Record Pressing, μια μονάδα παραγωγής δίσκων στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, για να σιγουρευτεί ότι οι θαυμαστές τους θα μπορούν να αγοράζουν δίσκους βινυλίου πολύ καλής ποιότητας από εδώ και πέρα.

Από το 2016, το κουαρτέτο κυκλοφόρησε εκτεταμένα box set του Master Of Puppets, του ...And Justice For All και του Black Album και το 2022 το συγκρότημα έβγαλε στην κυκλοφορία περισσότερα από 902.500 κομμάτια βινυλίου σε περισσότερα από 620.000 πακέτα, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισής τους, Q Prime.

Η Furnace Record Pressing παράγει δίσκους βινυλίου για το συγκρότημα εδώ και μια δεκαετία και η αγορά του εργοστασίου είναι σημαντική για το συγκρότημα, που κατέχει τα δικαιώματα για όλους τους δίσκους τους.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα πάμε τη συνεργασία μας με την Furnace στο επόμενο επίπεδο», λέει ο Lars Ulrich. «Το indie πνεύμα τους, το πάθος που έχουν για την τέχνη τους... πολιτιστικά είμαστε συγγενείς ψυχές».

«Η Furnace ήταν πολύ καλή με τους Metallica και το πιο σημαντικό με τους θαυμαστές μας», πρόσθεσε ο frontman James Hetfield. «Αυτή η βαθύτερη σχέση μεταξύ των Metallica και της Furnace διασφαλίζει ότι οι λάτρεις του βινυλίου παντού, θα έχουν συνεχή πρόσβαση σε δίσκους υψηλής ποιότητας στο μέλλον».

«Έχουν το ίδιο πνεύμα indie που έχουμε εμείς», λέει στο Billboard ο Marc Reiter, ο οποίος βοηθά στη λειτουργία της Blackened Recordings, της δισκογραφικής εταιρείας των Metallica, «και τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, που είναι και ο τρόπος των Metallica».

Video Url