Ανακοινώθηκαν οι συναυλίες αφιερώματος του Jeff Beck με τους Eric Clapton, Johnny Depp, Rod Stewart και άλλους

Copyright Instagram @jeffbeckofficial

Δύο συναυλίες προς τιμή του κιθαρίστα Jeff Beck έχουν ανακοινωθεί για τις 22 και 23 Μαΐου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Και τα δύο σόου θα περιλαμβάνουν εμφανίσεις από φίλους και μουσικούς συναδέλφους του Beck, όπως το πρώην μέλος των Yardbirds, Eric Clapton και πρόσθετες συμμετοχές από τον Johnny Depp (ο οποίος κυκλοφόρησε ένα συνεργατικό άλμπουμ με τον Beck το 2022) και τον Rod Stewart (κάποτε μέλος του The Jeff Beck Group).

Θα παίξουν επίσης οι Billy Gibbons, Doyle Bramhall, Gary Clark Jr., Imelda May, John McLaughlin, Robert Randolph, Olivia Safe, Joss Stone, Susan Tedeschi και Derek Trucks από τους ZZ Top.

Και οι δύο συναυλίες θα παρουσιαστούν από τον Clapton και τη χήρα του Beck, Sandra Beck και τα μέλη της πιο πρόσφατης ενσάρκωσης του συγκροτήματος του Beck, συμπεριλαμβανομένων των Rhonda Smith, Anika Nilles και Robert Stevenson. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι τα έσοδα και από τις δύο συναυλίες θα διατεθούν στο Folly Wildlife Rescue στο Tunbridge Wells του Κεντ.

Ο Jeff Beck πέθανε στις 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών μετά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Ο Beck είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά που περιλαμβάνει το έργο του στους The Yardbirds καθώς και πλούσιο σόλο υλικό εκτός από την δουλειά του στο The Jeff Beck Group.

Video Url

«Η Sandra Beck και ο Eric Clapton ανακοινώνουν συναυλίες από φίλους θρύλους της ροκ για να τιμήσουν τη μνήμη και την τέχνη του αείμνηστου Jeff Beck. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Royal Albert Hall στις 22 και 23 Μαΐου 2023», έγραψε ο Clapton στο Twitter για να βοηθήσει στη διάδοση της είδησης.