Η Carole King έγραψε το πρώτο τραγούδι γυναικείου γκρουπ που έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard 100

Copyright Instagram @carole_king

Η Carole King έγραψε πολλά τραγούδια με τον Gerry Goffin. Εκείνη έγραφε τις μελωδίες, ενώ εκείνος τους στίχους. Σύμφωνα με το The Billboard Book of Number 1 Hits, μαζί έγραψαν το «Will You Love Me Tomorrow» των The Shirelles, γνωστό και ως «Will You Still Love Me Tomorrow» Ήταν το πρώτο τραγούδι γυναικείου γκρουπ που έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100.

 

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο NPR το 2012, η King ρωτήθηκε πότε ήξερε ότι ο Goffin θα ήταν ο στιχουργός της. «Και αυτό που τον έκανε τόσο εξαιρετικό ως στιχουργό ήταν η ικανότητά του να λέει με πολύ απλά λόγια μεγάλες ιδέες, μεγάλα συναισθήματα, μεγάλες σκέψεις», είπε. «Για παράδειγμα, στο Will You Love Me Tomorrow, ακούς απλώς τον στίχο της πρώτης στροφής: Tonight you’re mine completely. You give your love so sweetly. Tonight the light of love is in your eyes, but will you love me tomorrow?»

 

Video Url

 

Η King εξήγησε για ποιο λόγο πίστευε ότι αυτοί οι στίχοι ήταν τόσο δυνατοί. «Δεν είναι αυτό που σκέφτεται κάθε έφηβη;» ρώτησε. «Είναι ένας άντρας και είχε την ικανότητα να μπει μέσα στο κεφάλι μιας γυναίκας και να πει αυτά που σκέφτονταν οι γυναίκες».

Πώς αντέδρασε η Carole King στο άκουσμα του τραγουδιού στο ραδιόφωνο; Η King ρωτήθηκε αν θυμόταν όταν άκουσε για πρώτη φορά ένα από τα τραγούδια της στο ραδιόφωνο. «Ήταν το Will You Love Me Tomorrow και ο Gerry και εγώ οδηγούσαμε ένα Mercury Monterrey του 1956 και το ακούσαμε να βγαίνει από τα μικροσκοπικά ηχεία του και είπαμε: Ω, Θεέ μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό».

Η King είπε ότι η συγκίνηση που άκουγε τα τραγούδια της στο ραδιόφωνο δεν έφυγε ποτέ. Αργότερα, έκανε ένα άλμπουμ με τίτλο «Love Makes the World». Όταν άκουσε το ομόνυμο τραγούδι από εκείνο το άλμπουμ στο ραδιόφωνο, ενθουσιάστηκε.

Η επιτυχία του Goffin και της King ενέπνευσε πολλούς να κάνουν μεγάλα όνειρα. Το βιβλίο «Lennon on Lennon: Conversations with John Lennon» περιλαμβάνει μια συνέντευξη από το 1971. Σε αυτό, ο John είπε ότι αυτός και ο Paul McCartney ήθελαν να είναι η αγγλική έκδοση του Goffin και της King. Αυτή η φιλοδοξία ενέπνευσε τους δύο Beatles να γράψουν αρχικά ποπ τραγούδια.

Η μελωδία ενέπνευσε επίσης αρκετές διασκευές. Η Amy Winehouse ηχογράφησε μια έκδοση που κυκλοφόρησε στο μεταθανάτιο άλμπουμ της, «Lioness: Hidden Treasures». Η εκδοχή του τραγουδιού της είναι πολύ πιο αργή και πιο θλιβερή από την έκδοση του τραγουδιού που έφτασε στο Νο. 1. Η Taylor Swift, η Linda Ronstadt, ακόμη και η ίδια η King έβαλαν τις δικές τους πινελιές στο κομμάτι.

Το «Will You Love Me Tomorrow» έκατσε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100 για δύο εβδομάδες. Συνολικά πέρασε 12 εβδομάδες στα chart.