Όσκαρ 2023: Το «Naatu Naatu» από την ταινία RRR κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού

Το επιτυχημένο τραγούδι της ινδικής ταινίας RRR, «Naatu Naatu» κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Το τραγούδι, το οποίο ανταγωνίστηκε το «Lift Me Up» της Rihanna και το «Hold My Hand» της Lady Gaga, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο τραγούδι από ινδική ταινία που κέρδισε στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού.

 

Video Url

 

Στην ομιλία αποδοχής τους, ο συνθέτης MM Keeravani είπε: «Ευχαριστώ την Ακαδημία. Μεγάλωσα ακούγοντας τους Carpenters και τώρα είμαι εδώ με στα Όσκαρ. Υπήρχε μόνο μια επιθυμία στο μυαλό μου... Το RRR πρέπει να κερδίσει, το καμάρι κάθε Ινδού και πρέπει να με βάλει στην κορυφή του κόσμου».

Ακριβώς πριν ο Keeravani και ο στιχουργός Chandrabose παραλάβουν το βραβείο τους, οι playback τραγουδιστές, Kaala Bhairava και Rahul Sipligunj ανέβηκαν στη σκηνή των Όσκαρ για να εκτελέσουν μια ζωντανή διασκευή του «Naatu Naatu».

Η ηθοποιός του Bollywood, Deepika Padukone παρουσίασε το τραγούδι, περιγράφοντάς το ως ένα κομμάτι με «ακαταμάχητα πιασάρικο ρεφρέν, ηλεκτρισμένα beats και δολοφονικές χορευτικές κινήσεις». Πολλοί θαυμαστές και διασημότητες από όλο τον κόσμο συνεχάρησαν τους παραγωγούς για τη νίκη τους.

Ο Anand Mahindra του Ομίλου Mahindra έγραψε: «Ενέργεια, αισιοδοξία, συνεργασία, νίκη ενάντια στις πιθανότητες. Το NaatuNaatu δεν είναι απλώς ένα τραγούδι: είναι μια μίνι επική ταινία. Δεν είναι περίεργο που είχε ανθρώπους παντού να ξεσηκώνονται. Ακόμα και στα Όσκαρ. Υποκλίνομαι στον MM Keeravani και στον Chandrabose».

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi πρόσθεσε: «Εξαιρετικό! Η δημοτικότητα του Naatu Naatu είναι παγκόσμια. Θα είναι ένα τραγούδι που θα θυμόμαστε για τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στον @mmkeeravaani, στον @boselyricist και σε ολόκληρη την ομάδα για αυτήν την περίφημη τιμή. Η Ινδία είναι ενθουσιασμένη και περήφανη».

Εκτός από το Όσκαρ, το «Naatu Naatu» κέρδισε επίσης ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας, ένα βραβείο Επιλογής Κριτικών και ένα Βραβείο Sattelite φέτος. Η ινδική ταινία μικρού μήκους, The Elephant Whisperers κέρδισε επίσης Όσκαρ την Κυριακή στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού ιθαγενών που ονομάζονται Bomman και Bellie, καθώς φροντίζουν ένα ορφανό μωρό ελέφαντα.

 

Video Url

 

Στην ομιλία αποδοχής της, η σκηνοθέτιδα Kartiki Gonsalves είπε: «Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να μιλήσω για τον ιερό δεσμό μεταξύ μας και του φυσικού μας κόσμου, για το σεβασμό των ιθαγενών κοινοτήτων και την ενσυναίσθηση προς άλλα έμβια όντα με τα οποία μοιραζόμαστε τον χώρο και, τέλος, τη συνύπαρξη».