Ο Robert Smith διασκευάζει το «Pretty Boy» του Noel Gallagher και του Johnny Marr

Wikimedia Commons / Alterna2 & University of Salford & Bill Ebbesen

Ο Robert Smith των The Cure έκανε ένα νέο remix του "Pretty Boy", ενός σινγκλ που πρόκειται να εμφανιστεί στο επερχόμενο άλμπουμ των High Flying Birds του Noel Gallagher.

Το "Pretty Boy" έχει την υπογραφή του πρώην μέλους των Smiths, Johnny Marr, με τον χαρακτηριστικό του καθαριστικό ήχο, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας συνάδελφός του από την δεκαετία του '80, όπως ο Smith, θα ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να βάλει τη δική του πινελιά στο κομμάτι. Η νέα του έκδοση δεν αλλάζει και τόσο πολύ, αλλά γέρνει πραγματικά σε μια πιο ονειρική πλευρά, με περισσότερο reverb, προσθέτοντας βαρύτερα τύμπανα χάρη στον ντράμερ Jason Cooper από τους ίδιους τους The Cure.

«You got the dreams of children/ You gotcha eyes of gold/ I hope you live to see them/ Before you get too old», τραγουδάει ο Gallagher, με τη φωνή του να αντηχεί σαν να βρίσκεται σε μια τεράστια σπηλιά.

«Έμεινα έκπληκτος και ενθουσιασμένος όταν ο Noel μου ζήτησε να κάνω remix αυτό το υπέροχο τραγούδι», έγραψε ο Smith σε μια δήλωση. «Διασκέδασα πολύ επιβραδύνοντας το κομμάτι απλώνοντάς το. Ο ντράμερ των The Cure, Jason Cooper, μου έδωσε ένα υπέροχο sample από ντραμς για να πειραματιστώ μαζί του – και τα υπόλοιπα μπήκαν σταδιακά στη θέση τους κάτω από τον έναστρο ουρανό του μακρινού μου φεγγαριού». 

Ακούστε το remix του Smith στο "Pretty Boy" των Noel Gallagher's High Flying Birds - καθώς και το πρωτότυπο - παρακάτω.

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Το "Pretty Boy" εμφανίζεται στο επερχόμενο άλμπουμ των Noel Gallagher's High Flying Birds, Council Skies, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου μέσω της Sour Mash Records. Θα γιορτάσουν την κυκλοφορία του με μια co-headlining περιοδεία μαζί με τους Garbage.