Ed Alleyne -  Johnson  – σε μελωδίες με ηλεκτρικό βιολί

Ξεκίνησε από πολύ μικρός ,στο Λίβερπουλ, με παρότρυνση του δάσκαλου , στο επάγγελμα, πατέρα του. Του άρεσε και έπαιζε βιολί. Ο πατέρας του, στην εφηβεία του αγόρασε και μπάσο κιθάρα, για να παίζει σε εκδηλώσεις τους σχολείου του. Φοιτητής ακόμη στο Οξφορντ ,αρχές του 1980, αποφάσισε να φτιάξει ειδικό 5χορδο ηλεκτρικό βιολί ως πιο ελαφρύτερο και ευρύτερης γκάμας μουσικής, για τις εμφανίσεις του στον δρόμο, όταν ξεκίνησε να ταξιδεύει γνωρίζοντας τον κόσμο  .. Οι ρυθμίσεις στους μαγνήτες του βιολιού, οι ειδικοί ενισχυτές, τα πεντάλς και άλλες ηλεκτρονικές πατέντες synth, του έδωσαν την δυνατότητα, να εμφανίζεται στους πεζόδρομους εμπορικών κέντρων, ως εντυπωσιακός street performance, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης , σε Αμερική και Καναδά κ.α...

Μια αγάπη,( Street Performance-Busker),  που δεν εγκατέλειψε ποτέ. και πρώτης ευκαιρίας δοθείσης, αγαπά να εμφανίζεται και σήμερα, σε πεζόδρομους κοντινών πόλεων ή μικρών κωμοπόλεων της Αγγλίας, να προβάρει και να κυκλοφορεί νέες δουλειές του ή πανέμορφες διασκευές. Είναι το είδος ανεξάρτητου μουσικού, που συνήθως από κάποια σύμπτωση, γίνονται ευρύτερα γνωστές οι δημιουργίες του.

Προσκλήθηκε και υπήρξε μέλος, παίζοντας βιολί και πλήκτρα, το χρονικό διάστημα 1989-1993, της εναλλακτικής φόλκ πάνκ ροκ μπάντας New Model Army. Εφτασαν μέχρι το Νο 20 UK. Επαιξε σε 5 αλμπουμ του συγκροτήματος (τρία στούντιο δύο ζωντανά) , περιόδευσε μαζί τους σε πάνω από 200 συναυλίες παγκοσμίως. Ακόμη και σήμερα 2023, εμφανίζεται μαζί τους, περιστασιακά, ως επίσημος καλοδεχούμενος επισκέπτης.

Το 1991,ενώ συνέχιζε τις περιοδείες με το συγκρότημα αυτό, παράλληλα εργαζόταν, με το νέο ultra electric 5χορδο βιολί , στην δημιουργία του δικού του άλμπουμ, Purple Electric Concerto για βιολί,  κυκλοφόρησε το 1992 και άρεσε παγκόσμια. Το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Ultraviolet και τα δύο έκαναν εντύπωση, με σημαντικό ενδιαφέρον (Νο 68) στην Βρετανία. Δημιούργησε μέχρι το 2017 ,σύνολο, οκτώ άλμπουμ και ένα επετειακής επανέκδοσης. Τα δύο από τα οκτώ (και μισό ακόμα σε άλλο άλμπουμ), αποτελούν διασκευές , γνωστών τραγουδιών από πολλά  συγκροτήματα.

Oxford Suite Part 1     (released 01-01-1992)

Video Url

 

Orange          (Album Ultraviolet 01-01-1994)

Video Url

 

What's the Point of No Return?   (Αλμπουμ Pluto-2017)

Video Url

 

Με το συγκρότημα  New Model Army –

Vagabonds    (live 1990 Dusseldorf)

Video Url

(στον εμπορικό πεζόδρομο, συχνά, του Chester ).

Video Url

……………………………………………………………………………

 Δύο ,διασκευές τραγουδιών, από  δύο άλμπουμ του.

Like A Hurricane   

Video Url

 

Smells Like Teen Spirit  

Video Url