Συναυλία υπέρ της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στο Wembley Stadium το καλοκαίρι

Copyright Instagram @wembleystadium

Σύμφωνα με πληροφορίες από την βρετανική εφημερίδα Sun, μια τεράστια φιλανθρωπική συναυλία τύπου Live Aid σχεδιάζεται για αυτό το καλοκαίρι, για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Pink, The Killers, The Rolling Stones και U2 έχουν προσκληθεί να παίξουν για να υποστηρίξουν την Ουκρανία και τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky στο Wembley Stadium.

Ελπίζεται ότι η φιλανθρωπική συναυλία θα αυξήσει την πίεση στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν. Η φιλανθρωπική συναυλία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023. Ο Sir Paul McCartney, η Adele, οι Florence And The Machine και ο Noel Gallagher είναι μεταξύ των σταρ που πιστεύεται ότι θα κληθούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί παγκοσμίως.

Μια πηγή είπε στη Sun ότι η συναυλία θα είναι «τεράστια», προσθέτοντας ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει «κορυφαία ονόματα παγκόσμιας κλίμακας».

«Είναι κάτι που ήθελαν να κάνουν εδώ και καιρό», είπε η πηγή, «και έχει πλέον καθοριστεί η ημερομηνια στο Wembley Stadium. Προσκλήσεις προς του μουσικούς μοιράζονται συνεχώς στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου». Ωστόσο, η πηγή αναγνώρισε ότι δεν θα είναι σε θέση κάθε μουσικός σούπερ σταρ να δεσμευτεί για να εμφανιστεί στην εκδήλωση, δεδομένης της σχετικά κοντινής ημερομηνίας. «Πολλοί σούπερ σταρ θα έχουν προηγούμενες δεσμεύσεις, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι αρκετοί από αυτούς με τους οποίους μιλήσαμε θα μπορέσουν να εμφανισθούν».

Η εκδήλωση έχει επίσης προγραμματιστεί το ίδιο Σαββατοκύριακο με το φεστιβάλ Glastonbury. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός μουσικών θα βρίσκονται ήδη στη χώρα για το φεστιβάλ, αν και θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ενδέχεται να μην μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ του Wembley και του Somerset  εγκαίρως.

Η εκδήλωση διοργανώνεται εν μέρει από την Livewire Pictures, έναν από τους διοργανωτές της συναυλίας για την Ουκρανία που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Birmingham από το ITV, στην οποία καλλιτέχνες όπως ο Ed Sheeran και η Billie Eilish συγκέντρωσαν πάνω από 13 εκατομμύρια λίρες. Ήταν επίσης πίσω από τη συναυλία One Love του 2017 που συγκέντρωσε χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Manchester Arena σε συναυλία της Ariana Grande πριν από έξι χρόνια.

«Για μπάντες όπως οι U2, οι οποίοι είναι αρκετά ειλικρινείς σχετικά με τις απόψεις τους για τον πόλεμο, θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεχίσουν να καταγράφουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ουκρανία», είπε η πηγή στη Sun. «Ένα γεγονός αυτού του μεγέθους μπορεί να ασκήσει πραγματική πολιτική πίεση και στους Ρώσους».

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν γίνει ακόμη διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και πότε οι θαυμαστές μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για την εκδήλωση.