«This Is Why»: Το έκτο album των Paramore κυκλοφόρησε σήμερα

©Creative Commons Attribution

Μετά από 5 χρόνια αποχής από την μουσική, οι Paramore επιστρέφουν με το έκτο album τους, «This Is Why». Η τελευταία δουλειά τους ήταν το 2017 με το άλμπουμ «After Laughter». Οι Paramore έχουν κυκλοφορήσει ήδη δύο video clips των τραγουδιών «This is Why» και «The News». Γιατί όμως μιλάει το «This Is Why» και ποιο είναι το περιεχόμενο του «The News»; Οι Paramore απαντούν.

Σε μια δήλωση τύπου για το τραγούδι, η Williams εξήγησε ότι το "This is Why" είναι μια αντανάκλαση του πώς ο κόσμος άλλαξε αλλά και πόσο δεν άλλαξε τα τελευταία χρόνια.

«Το «This Is Why» ήταν το τελευταίο τραγούδι που γράψαμε για το άλμπουμ», δήλωσε η Williams. «Για να είμαι ειλικρινής, είχα βαρεθεί τόσο πολύ να γράφω στίχους, αλλά ο Taylor έπεισε τον Zac και εμένα ότι έπρεπε να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν την τελευταία ιδέα. Αυτό που προέκυψε ήταν το ομώνυμο κομμάτι για ολόκληρο το άλμπουμ.»

«Συνοψίζει την πληθώρα των γελοίων συναισθημάτων», συνέχισε. «Θα φανταζόμασταν ότι μετά από μια παγκόσμια πανδημία βιβλικών διαστάσεων και την επικείμενη καταστροφή ενός πλανήτη που πεθαίνει, ότι οι άνθρωποι θα είχαν δει βαθιά μέσα τους και θα ήταν πιο ευγενικοί ή πιο συμπονετικοί ή κάτι παρόμοιο».

Video Url

 

Τι πραγματεύεται το δεύτερο single «The News»;
Στις 8 Δεκεμβρίου, οι Paramore κυκλοφόρησαν το δεύτερο single, «The News», ένα τραγούδι που θίγει για άλλη μια φορά τις κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις της ζωής το 2022. Αλλά σε αντίθεση με το «This Is Why», το οποίο επικεντρώθηκε στο lockdown, το «The News» δίνει την προσοχή στις εξουθενωτικές συνέπειες της 24ωρης ειδησεογραφικής ενημέρωσης.

«Το "The News" είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που γράφτηκαν πολύ γρήγορα. Είναι το κομμάτι που με ενθουσιάσε πιο πολύ», είπε ο Williams σε ένα δελτίο τύπου. «Το να παρακολουθώ τον Zac να παίζει drums ήταν μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις από το στούντιο. Σχετικά με τους στίχους: «Μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω αυτην την υστερική 24ωρη ενημέρωση.Όταν αποστασιοποιούμαι από τις ειδήσεις νιώθω κάτι σαν τύψεις. Νιώθω ενοχές για την ανάγκη και επιθυμία μου να κλειστώ στον δικό μου κόσμο».

Σε μια συνέντευξη στην Apple Music, η Williams εξήγησε ότι οι στίχοι του τραγουδιού και ο dance punk ήχος είναι εμπνευσμένα από συγκροτήματα όπως οι Άγγλοι Dry Cleaning και οι Yard Act.

Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησαν οι Mike Kluge και Matthew DeLisi και δείχνει την Williams με θολά μάτια να είναι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο με μόνη «παρέα» μια τηλεόραση για να την «καθησυχάζει».

Video Url

 

Με πληροφορίες απο Nylon