Nick Cave & The Bad Seeds - "Jubilee Street"

Από το άλμπουμ Push The Sky Away ,  το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ του αυστραλιανού συγκροτήματος Nick Cave and the Bad Seeds , που κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 από την εταιρεία του συγκροτήματος Bad Seed Ltd.

Ηχογραφήθηκε στο La Fabrique στη νότια Γαλλία, με παραγωγό τον Nick Launay . είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που δεν περιλαμβάνει το ιδρυτικό μέλος Mick Harvey , ο οποίος έφυγε από το συγκρότημα τον Ιανουάριο του 2009. Η κυκλοφορία σηματοδότησε επίσης την επιστροφή του ιδρυτικού μέλους Barry Adamson , κάνοντας το πρώτο του άλμπουμ μετά την κηδεία σας... Trial (1986), και ήταν ο τελευταίος στον οποίο συμμετείχε ο πληκτράς και πιανίστας Conway Savage , πριν από το θάνατό του το 2018.

Περιγράφοντας το Push the Sky Away στο δελτίο τύπου του άλμπουμ, ο Nick Cave είπε: "Αν χρησιμοποιούσα αυτή την ασυνήθιστη μεταφορά των άλμπουμ σαν παιδιά, τότε το Push The Sky Away είναι το μωρό φάντασμα στη θερμοκοιτίδα και οι βρόχοι του Warren είναι οι μικροσκοπικοί, τρέμοντες. ΧΤΥΠΟΣ καρδιας."  Τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν κατά τη διάρκεια δώδεκα μηνών και «έλαβαν μορφή σε ένα μέτριο σημειωματάριο» που κρατούσε ο Cave. Το σημειωματάριο περιείχε σημειώσεις για τα τραγούδια του άλμπουμ, τα οποία συνέθεταν από το " Googling curiosities, που γοητεύτηκαν από εξωτικά λήμματα της αγγλικής Wikipedia "είτε είναι αληθινά είτε όχι".  Το τραγούδι We Real Coolαναφέρει επίσης ονομαστικά τη Wikipedia.

Σύμφωνα με τον Cave, τα τραγούδια απεικονίζουν πώς το Διαδίκτυο έχει επηρεάσει «σημαντικά γεγονότα, στιγμιαίες μανίες και μυστικιστικά χρωματισμένους παραλογισμούς» και «αναρωτιούνται πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να αποδώσουμε βάρος σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό». 

Λόγω προβλημάτων υγείας ο μακροχρόνιος ντράμερ Thomas Wydler δεν μπόρεσε να κάνει περιοδεία με το συγκρότημα για να υποστηρίξει το άλμπουμ. Ο Cave δήλωσε: "Κατά κάποιο τρόπο το νέο άλμπουμ φέρεται από τον [Wydler] και τη συμμετοχή του. Είναι πολύ λυπηρό που δεν μπορεί να κάνει την περιοδεία για λόγους υγείας. Αυτό είναι ένα σκληρό πλήγμα για εμάς. Είναι ο ήχος αυτού άλμπουμ.

Video Url

 

Video Url