Η βρετανίδα Marisa Abela θα υποδυθεί την Amy Winehouse στη βιογραφία Back to Black

Copyright instagram @marisaabela_

Η βιογραφία Back to Black, γύρω από την ζωή της Amy Winehouse με πρωταγωνίστρια την βρετανίδα ηθοποιό Marisa Abela αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες. Τα γυρίσματα της ταινίας πρόκειται να ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.

Σε σκηνοθεσία Sam Taylor-Johnson (Nowhere Boy) και με σενάριο του Matt Greenhalgh, το Back to Black περιγράφει τα χρόνια της Winehouse όταν ζούσε στο Λονδίνο στα πρώτα της βήματα και το πολυτάραχο ταξίδι της προς τη δόξα. Η ταινία έχει την πλήρη υποστήριξη του πατέρα της Winehouse, Mitch Winehouse και θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλο τον κατάλογό της.

«Η σύνδεσή μου με την Amy ξεκίνησε όταν άφησα το κολέγιο και κυκλοφορούσα στη δημιουργικά ποικιλόμορφη συνοικία του Camden στο Λονδίνο. Έπιασα δουλειά στο θρυλικό Koko Club και μπορώ ακόμα να αναπολήσω κάθε πάγκο της αγοράς, κάθε vintage κατάστημα και κάθε δρόμο», είπε ο Johnson σε μια δήλωσή του. «Μερικά χρόνια αργότερα η Amy έγραψε τα τραγούδια όσο ζούσε στο Camden. Όπως και με μένα, έτσι και με αυτήν η περιοχή έγινε μέρος του DNA της».

«Την είδα για πρώτη φορά να παίζει σε ένα talent show στο Ronnie Scott’s Jazz Club στο Soho και ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι δεν ήταν απλώς ένα ταλέντο. Ήταν μία ιδιοφυΐα. Ως κινηματογραφιστής δεν μπορείς πραγματικά να ζητήσεις κάτι περισσότερο. Νιώθω ενθουσιασμένος και ευγνώμων που έχω αυτή την ευκαιρία να παρουσιάσω την μοναδική και τραγική ιστορία της Amy στον κινηματογράφο, συνοδευόμενη από το πιο σημαντικό μέρος της κληρονομιάς της - τη μουσική της. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης και με τον συγγραφικό μου συνεργάτη – Matt Greenhalgh – θα δημιουργήσω μια ταινία που όλοι θα αγαπήσουμε και θα λατρέψουμε για πάντα», συμπλήρωσε ο Johnson.

Όσων αφορά στην πρωταγωνίστρια Marisa Abela είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές Industry και COBRA.

Ο πατέρας της, Mitch Winehouse ήταν ανένδοτος στο να προσφερθεί ο ρόλος σε μια σχετικά άγνωστη ηθοποιό ώστε να παίξει την κόρη του. «Δεν θα με πείραζε να στοιχηματίσω ότι θα ήταν μια άγνωστη, νεαρή, Αγγλίδα  από το Λονδίνο, με προφορά cockney, μια ηθοποιός που μοιάζει λίγο με την Amy», είπε το 2018, προσθέτοντας: «Αυτό που θέλουμε είναι κάποιος να απεικονίσει την Amy έτσι όπως ήταν… αστεία, γοητευτική και καταπληκτική».