Νέος δίσκος καθ’ οδόν σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards

Wikimedia Commons / Jim Pietryga

Σε ένα ευχετήριο μήνυμα για το νέο έτος προς τους θαυμαστές του, ο 79χρονος Keith έγραψε στο Instagram αυτή την εβδομάδα: «Γεια σας παιδιά, εδώ είμαστε και πάλι. Σας εύχομαι όλους μια Καλή Χρονιά. Υπάρχει νέα μουσική στο δρόμο και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα. Ας κρατήσουμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα».

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Ronnie Wood, ο αείμνηστος ντράμερ Charlie Watts πρόκειται να εμφανισθεί στο επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος.
Το θρυλικό ροκ συγκρότημα εργάζεται για το πρώτο του LP με original τραγούδια εδώ και 18 χρόνια και ο 75χρονος κιθαρίστας είπε ότι ο Charlie - που πέθανε τον Αύγουστο του 2021 σε ηλικία 80 ετών - θα συμμετέχει στον αναμενόμενο δίσκο, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023.

Μιλώντας στη στήλη Bizarre της εφημερίδας The Sun, ο Ronnie είπε: «Ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ τώρα και θα πάμε στο Λος Άντζελες σε λίγες εβδομάδες για να το συνεχίσουμε και να το τελειώσουμε. Ο Charlie είναι σε μερικά από τα κομμάτια καθώς και ο ντράμερ Steve Jordan».

Ο Jordan αντικατέστησε τον Charlie πίσω από τα drums για την περιοδεία τους Sixty το 2022, η οποία σηματοδότησε έξι δεκαετίες της μπάντας. Το νέο άλμπουμ θα είναι το πρώτο LP από το «A Bigger Bang» του 2005 που θα περιλαμβάνει νέες συνθέσεις από τον Mick Jagger και τον Keith, αν και κυκλοφόρησαν το single «Living in a Ghost Town» το 2020. Η τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος ήταν το «Blue and Lonesome» το 2016, το οποίο αποτελείται από διασκευές.

Εν τω μεταξύ, οι θρύλοι του ροκ πρόκειται να διοργανώσουν μια virtual συναυλία για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του «GRRR Live!». Οι Stones πραγματοποίησαν μια από τις πιο αξέχαστες συναυλίες τους στο Newark του New Jersey το 2012, όταν μεταδόθηκε σε pay-per-view - και τώρα σχεδιάζουν να γιορτάσουν την κυκλοφορία του 'GRRR Live!' στις 2 Φεβρουαρίου. Το σόου περιλάμβανε ερμηνείες από μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως η Lady Gaga, ο Gary Clark Jr. ο John Mayer, ο Mick Taylor και ο Bruce Springsteen.

Video Url