«Αηδιαστική» χαρακτηρίζει την Eurovision ο John Lydon των Sex Pistols

Wikimedia Commons / Ed Vill

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovison είναι «αηδιαστικός», «ψεύτικος» και «τελείως απαίσιος», δηλώνει ο John Lydon, τέσσερις σχεδόν μήνες πριν τον τελικό στο Liverpool.

Ο πρώην frontman των Sex Pistols ξεφτίλισε τον διαγωνισμό μιλώντας στο Radio 1 του RTE μόλις μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι η μπάντα του, Public Image Ltd., σκοπεύει να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία, αν καταφέρει να περάσει από την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

«Είναι απολύτως απαίσια, τα τραγούδια», είπε ο Lydon. «Το όλο θέμα είναι αηδιαστικό για μένα. Είμαι τραγουδοποιός, παίζω ζωντανά και αυτά τα σόου μου φαίνονται τρομερά ψεύτικα». Πρόσθεσε ότι δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή του Eurovision.

«Κοιτάξτε, όμως, της δίνουμε την ευκαιρία να ξεφύγει από αυτό το καλούπι», είπε, αν και παραδέχτηκε ότι «δεν έχει  ιδέα πώς να το κάνει» και στην πραγματικότητα φαινόταν αβέβαιος για το τι θα του ζητούσαν. «Προφανώς, πρέπει να βγω στην σκηνή και να κάνω καραόκε», είπε.

Οι Public Image Ltd. θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι που ονομάζεται "Hawaii", το οποίο έγραψε ο Lydon για τη σύζυγό του, Nora, η οποία παλεύει με την άνοια. «Η γυναίκα μου, όταν το δει αυτό, θα λιώσει, είτε έχει Αλτσχάιμερ είτε όχι», είπε.