Ο Morrissey ακύρωσε δύο συναυλίες στη Βόρεια Αμερική λόγω ομαδικής ασθένειας

Copyright Facebook @Morrissey Official

Ο Morrissey ακύρωσε δύο ημερομηνίες στην τρέχουσα περιοδεία του στη Βόρεια Αμερική, την προγραμματισμένη εμφάνιση χθες 22 Νοεμβρίου στο Σολτ Λέικ Σίτι και την σημερινή συναυλία στο Ντένβερ, επικαλούμενος ασθένεια του συγκροτήματος.
        
«Ευχαριστούμε τους θαυμαστές μας για τη συνεχή αγάπη και υποστήριξη, ενώ αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να αναρρώσουμε και να ανακάμψουμε», αναφέρει σε δήλωση που κοινοποίησε ο πρώην frontman των The Smiths στο Instagram. Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα μπορούν να λάβουν επιστροφές χρημάτων από το αρχικό σημείου αγοράς τους.

Η περιοδεία έχει προγραμματιστεί να ξαναρχίσει αυτήν την Παρασκευή (25 Νοεμβρίου) στο Fillmore στη Μινεάπολη, πριν συνεχίσει στο Μιλγουόκι, την Ουάσιγκτον, το Μπρούκλιν, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Φιλαδέλφεια και τη Βοστώνη. 

Η ακύρωση των συναυλιών έρχεται αφότου ο Morrissey αναγκάστηκε να διακόψει πρόωρα μια συναυλία στο Λος Άντζελες νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού πρόλαβε να παίξει μόλις 30 λεπτά και εννέα τραγούδια. Αφού ερμήνευσε το Girlfriend In A Coma, ο τραγουδιστής αποχώρησε απροειδοποίητα από τη σκηνή. Μετά από ένα σύντομο κενό, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος επέστρεψε στη σκηνή για να ενημερώσει το πλήθος ότι «λόγω απρόβλεπτων συνθηκών», η παράσταση «δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 

Αν και δεν έχει δοθεί επίσημος λόγος για την ακύρωση, υπήρχαν εικασίες στο διαδίκτυο ότι θα μπορούσε να οφείλεται στον άσχημο καιρό και τις χαμηλές θερμοκρασίες με μερικούς να δηλώνουν ότι ο τραγουδιστής ήταν «πολύ κρύος» κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε υπαίθριο χώρο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Morrissey ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο άλμπουμ του, Bonfire Of Teenagers, δεν θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2023 όπως είχε προγραμματιστεί. Ο τραγουδιστής μοιράστηκε ένα μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα του επιβεβαιώνοντας τα άσχημα νέα, προσθέτοντας ότι η μοίρα του δίσκου είναι «αποκλειστικά στα χέρια της Capitol Records», της εταιρείας που υπέγραψε την κυκλοφορία του άλμπουμ στις ΗΠΑ.

Το Bonfire Of Teenagers ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο, με τον Morrissey να το αποκαλεί ως το «καλύτερο άλμπουμ της καριέρας του». Ο τραγουδιστής έχει παίξει πολλά από τα κομμάτια του Bonfire ζωντανά σε διάφορες συναυλίες όλο το 2022.

Τον περασμένο μήνα, επιβεβαιώθηκε ότι οι καλλιτέχνες που έχουν συνεισφέρει στο επερχόμενο άλμπουμ είναι ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea και ο ντράμερ Chad Smith, καθώς και ο πρώην κιθαρίστας των RHCP John Frusciante, η Miley Cyrus και ο Iggy Pop.