Φωτογραφίες από τις πρόβες για την νέα σύνθεση των Pantera

Copyright Instagram @charbenante

«This Is All About the Love for Vinnie and Dime»

Με τις προσδοκίες για τις πρώτες συναυλίες των Pantera μετά από περισσότερα από 20 χρόνια να είναι πολύ υψηλές, ο ντράμερ Charlie Benante μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας σύνθεσης του metal συγκροτήματος στις πρόβες για την επερχόμενη περιοδεία.

Ο Benante και ο κιθαρίστας Zakk Wylde αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να αντικαταστήσουν τα αδέλφiα Vinnie Paul και Dimebag Darrell. Μαζί τους βρίσκονται τα κλασικά μέλη των Pantera, ο τραγουδιστής Philip Anselmo και ο μπασίστας Rex Brown.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Benante δημοσίευσε τέσσερις φωτογραφίες από το στούντιο και τις πρόβες  του συγκροτήματος στη Νέα Ορλεάνη, κυρίως με τον Brown και τον Wylde, με μια φωτογραφία να δείχνει μια θολή φιγούρα του Anselmo πίσω από το drum kit.

Ο Benante έγραψε την ακόλουθη λεζάντα για να συνοδεύσει τις τέσσερις φωτογραφίες: «2 εβδομάδες στη NOLA με τα παιδιά, ήταν πολλή δουλειά, αλλά πώς να μην ήταν; Τόση καρδιά και ψυχή μπαίνει σε αυτό. Όλα αυτά αφορούν την αγάπη για τον Vinnie και τον Dime, τους fans και τη μουσική που δημιούργησαν αυτοί οι 4. Μου αρέσει πολύ να παίζω αυτά τα κομμάτια - ακούγονται υπέροχα! Είναι πολύ συγκινητικό και μόλις έχει αρχίσει να με χτυπάει… τα λέμε σύντομα, χρειάζομαι ένα ποτό».

Μέχρι στιγμής, οι Pantera έχουν μια σειρά από συναυλίες στη Λατινική Αμερική τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο Hell & Heaven Fest του Μεξικού και στο Monterry Metal Fest, καθώς και σε τρία διαφορετικά Knotfests στην Κολομβία, τη Χιλή και τη Βραζιλία. Εν τω μεταξύ, το πρώτο τους σωστό headlining σόου, που είχε προγραμματιστεί για το Σαντιάγο της Χιλής, έπρεπε να μεταφερθεί σε μια αρένα τρεις φορές το μέγεθος του αρχικού χώρου αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν αμέσως.

Επιπλέον, οι Pantera έχουν και μια σειρά από  συναυλίες σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ που προγραμματίζονται για το 2023, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Rock am Ring και Rock im Park, μεταξύ άλλων.

Πρόσφατα, ο Wylde αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε βίντεο στο YouTube για να εξοικειωθεί με μερικά από τα riff και τα σόλο του Dimebag πριν πάει στις πρόβες. Ο κιθαρίστας ήταν ανένδοτος στο να αποκαλεί τα σόου «γιορτή» και όχι επανένωση, επιμένοντας ότι δεν μπορεί πραγματικά να είναι Pantera χωρίς τους αείμνηστους αδελφούς Abbott.

Εκτός από τα σόου του Pantera, το κύριο συγκρότημα του Benante, οι Anthrax, θα ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος της βορειοαμερικανικής περιοδείας τους με τους Black Label Society, το προσωπικό γκρουπ του Zakk Wylde τον Ιανουάριο.