Τέιλορ Σουίφτ: Τέλος στην προπώληση εισιτηρίων από την TicketMaster

Photo @Wikimedia Commons

H Ticketmaster κατέρριψε τις ελπίδες εκατομμυρίων θαυμαστών της Τέιλορ Σουίφτ που εξακολουθούσαν να ελπίζουν ότι θα μπορούσαν να προμηθευτούν εισιτήρια για την περιοδεία «The Eras Tour», ανακοινώνοντας ότι η γενική προπώληση ακυρώθηκε.

Ο ιστότοπος της εταιρείας Live Nation- Ticketmaster κατακλύστηκε κυριολεκτικά από πολλές χιλιάδες υποψήφιους αγοραστές εισιτηρίων που προσπαθούσαν να κλείσουν τις καλύτερες θέσεις και να την παρακολουθήσουν ζωντανά στην πρώτη περιοδεία της τα τελευταία 5 χρόνια.

Σε ένα tweet που ανάρτησε την Πέμπτη, η Ticketmaster ενημέρωσε τους θαυμαστές: «Λόγω των εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων στα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και του ανεπαρκούς εναπομείναντος αποθέματος εισιτηρίων για να ικανοποιηθεί αυτή η ζήτηση, η γενική προπώληση για την περιοδεία “The Eras Tour” ακυρώθηκε». «Ιστορικά, η συνεργασία με τους κωδικούς πρόσκλησης Verified Fan έχει λειτουργήσει, καθώς είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τον όγκο των επισκεπτών που έρχονται στην ιστοσελίδα για να αγοράσουν εισιτήρια», έγραψε η Ticketmaster.

Το site έκανε λόγο για «ιστορική απαίτηση σε εισιτήρια χωρίς προηγούμενο» για τις 52 συναυλίες της αμερικανικής περιοδείας της Σουίφτ με την εταιρεία να καλείται να διευθετήσει παροδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αυξημένης ζήτησης στην προπώληση.

Πολλοί φανς κατήγγειλαν ότι υπήρχε ώρα αναμονής για online προπώληση ακόμα και 8 ωρών ενώ ορισμένοι άργησαν και δεν κατάφεραν να αγοράσουν εισιτήρια κατά την προπώληση, η τιμή των οποίων κυμαινόταν αρχικά από 49 έως 449 δολάρια το ένα, ενώ στην πορεία οι τιμές εκτινάχτηκαν ακόμα και τα 22.000 δολάρια για ένα εισιτήριο.

Το «The Eras Tour» είναι η πρώτη περιοδεία της μετά το «Reputation Stadium Tour», του 2018, που έσπασε το ρεκόρ της περιοδείας με τα υψηλότερα έσοδα στις ΗΠΑ από τότε που το Billboard Boxscore άρχισε να καταγράφει τα δεδομένα των περιοδειών το 1990. Η περιοδεία «Reputation Stadium Tour», για την προώθηση του ομώνυμου άλμπουμ «Reputation» (2017), συγκέντρωσε έσοδα ύψους 345,7 εκατομμυρίων δολαρίων και πούλησε πάνω από 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια, αποτελώντας τη μεγαλύτερη περιοδεία της μέχρι σήμερα.