Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσετε - Καλή σας ακρόαση…

Η 40χρονη τέως δικηγόρος από το Ρότσεστερ, της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ξεκινάει τη σημερινή λίστα στοιχειώνοντας την με τη φωνή της και τη λυρική παραγωγή της σόουλ πρότασής της, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σιγκλ της χρονιάς. Σε μια χρονιά με αρκετές συνεργασίες του, ο Khalid αυτή τη φορά  σε μια προσωπική στιγμή υποδειγματικής ποπ/σόουλ, από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ του, τρία χρόνια μετά το Free Spirit, του 2019.

Το καναδικό κουιντέτο των Arkells  ακολουθεί σε μια από τις πολλές συνεργασίες του νέου τους 7ο στούντιο άλμπουμ που δημιουργήθηκε στον καιρό της πανδημίας. Οι συνειρμοί με το Born To Run του αφεντικού είναι δικαιολογημένοι και αποτελούν πρόθεση και της ίδιας της μπάντας. Ντίσκο, αφρικανικοί ρυθμοί, φανκ από την κολεκτίβα με αρχηγό και παραγωγό τον Αυστραλό Simon Durrington. Μέλος της Sunday soul service choir του Kanye West, είναι η κυρία Emi Secrest, που κυκλοφορεί μουσική από το 2014.  

Εδώ την ακούμε στη συνεργασία της με έναν ακόμη καλλιτέχνη που έχει δουλέψει με τον Kanye West, τον Αμερικανό μουσικό/παραγωγό, συνθέτη και πιανίστα Cory Henry. Στην δισκογραφική εταιρεία Easy Eye Sound του Dan Auerbach με έδρα το Νάσβιλ, τα αδέλφια από τη Ζυρίχη, Estevan και Alejandro Gutiérrez θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του Οκτώβρη τον δίσκο τους El Bueno Y El Malo (το καλό και το κακό) και εμείς ακούμε ένα δείγμα από αυτή τη δουλειά.

Ένα όνομα από την δεκαετία του ’80 επιστρέφει. Το ντουέτο από το Μπρίστολ των Sara Dallin και Keren Woodward, δηλαδή οι Bananarama που ως σχήμα κλείνουν φέτος σαράντα χρόνια καριέρας με δώδεκα άλμπουμ στο παλμαρέ τους. Πέμπτος δίσκος για το βόρειο ιρλανδέζικο τρίο των Two Door Cinema Club με το Keep On Smiling.

Θετικότητα παντρεμένη με ηλέκτρο/ντίσκο ήχους απλά και άμεσα ενώ εμείς ακούμε το δεύτερο σιγκλ της νέας τους δουλειάς. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της Ashe με τίτλο Rae. Εδώ συνεργάζεται με ένα από τα είδωλά της, την βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιό Diane Keaton που η φωνή της δεν έχει καταγραφεί ξανά σε δισκογραφική δουλειά, πλην το Black Boys του  μιούζικαλ Hair του μακρινού 1968.

Μια κοινή τραυματική εμπειρία και το βιβλίο της ηθοποιού του 2020 Brother & Sister: A Memoir, ένωσε τις δύο κυρίες και το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, ένα τραγούδι απαλό σα χάδι.
Το μπλουζ/ροκ των The Deadbeat Cousins, γεννήθηκε στο Φοίνιξ το 2017. Τώρα έχει έρθει η ώρα για το κουαρτέτο να παρουσιάσει τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά του. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε πέρσι στο ομότιτλό του ep, αλλά με την ευκαιρία του Old Habits είναι ότι πρέπει για να το ξανά ακούσει κάποιος.

Το Λονδίνο είναι το σπίτι του ροκ/μπλουζ σχήματος των The Milk Men. Θεωρείται κάτι σαν σούπερ γκρουπ για την βρετανική σχετική σκηνή (με μέλη από Pirates, και the Mustangs) κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά το 2016, το Full Phat ενώ το Gold Top του 2020 ήταν ένα αψεγάδιαστο σχεδόν έργο κατά την ταπεινή μου γνώμη. Το νέο τους τέταρτο άλμπουμ είναι γεμάτο από αυθεντικές εκτελέσεις. Το Λονδίνο παραμένει το σκηνικό και για το επόμενο γκρουπ. Αυτή τη φορά από το χώρο της τζαζ/φανκ. Είναι η συνεργασία του Γάλλου Gilles Peterson (ο ιδρυτής των εταιρειών Acid Jazz και Talkin' Loud) και του βρετανού Jean Paul “Bluey” Maunick (Incognito).

Το τραγούδι τους θα συμπεριλαμβάνεται στον δεύτερο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τίτλο STR4TASFEAR. Η αμερικανίδα Meg Remy γεννήθηκε στο Ιλινόις των ΗΠΑ, έχει έδρα τον Καναδά και έχει κυκλοφορήσει από το 2008 έως σήμερα επτά δίσκους. Το τραγούδι ξετυλίγεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, σε ήχους που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’80. Το Jude είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο 59χρονος πλέον Julian Lennon, φέτος.

Ο δίσκος έχει βγάλει μέχρι στιγμής πέντε σιγκλ του αλλά εμείς θ’ ακούσουμε ένα άλλο κομμάτι του, μια σύνθεση του Guy Chambers που έχει συνεργαστεί σε μια σειρά επιτυχιών του Robbie Williams και ποιο συγκεκριμένα των Rock DJ, Feel, Millennium, Let Me Entertain You και Angels. Το ντουέτο των A.W. Cardinal και Jasmine Colette που παίρνει τη σκυτάλη έρχεται από τον Καναδά και μας φέρνει μπλουζ/τζαζ μουσικές.

Από το 2016 έχει βγάλει τρεις δίσκους, ο πιο πρόσφατος τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ένα άλμπουμ που ηχογραφήθηκε σε δώδεκα μόλις μέρες. Τους ακούμε στη διασκευή τους στο ένα από τα δύο τραγούδια του κιθαρίστα Lonnie Johnson (1899-1970) που περιέχει το Scream, Holler & Howl, σύνθεση που πλησιάζει τον έναν αιώνα ζωής. Από το Ντάλλας έρχονται οι τραχείς γκαραζ/μπλουζ ήχοι του Shawn Pittman. Ο 15ος δίσκος του το Hard Road ηχογραφήθηκε ζωντανά στο στούντιο στο Austin του Τέξας με την νέα του μπάντα.

Οι καλύτερες στιγμές του τα Backsliding Again, Keep Pushin’ και το τραγούδι που θ’ ακούσουμε το Sativa. Αλλαγή τελείως σκηνικού και με τη βοήθεια τζαζ, highlife, φανκ και Afro-beat πετάμε για Γκάνα και το σήμα κατατεθέν της μουσικής Simigwa Do. Η επτά δεκαετίες δε βαραίνουν διόλου τον ήχο του άξιου τέκνου της, του Gyedu-Blay Ambolley με μια καριέρα που ξεκινάει το 1973 και έχει δώσει πάνω από τριάντα άλμπουμ.

Το τραγούδι Yekor Ye A Yeaba κυκλοφόρησε ως σιγκλ τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και υπάρχει και στο ολόφρεσκο άλμπουμ του με τίτλο Gyedu-Blay Ambolley and Hi-Life jazz. Όσο για τον επίλογο της λίστας, το επίσης λυρικό όπως και το ξεκίνημά της, έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μας με μια ορχηστρική πρόταση, σάουντρακ κατάλληλο για όνειρα…

Καλή σας ακρόαση…

Στο Spotify

 

Στο Youtube

Video Url

 

Η λίστα με τα τραγούδια

 

Καλλιτέχνης

Τίτλος

Άλμπουμ/Σιγκλ/EP

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Danielle Ponder

Only The Lonely

Some Of Us Are Brave

16/09/2022

Khalid

Satellite

Satellite

23/09/2022

Arkells, Wesley Schultz, Jake Clemons

Nowhere To Go

Blink Twice

23/09/2022

Sai Galaxy, Vanessa Baker

Rendezvous

Rendezvous

08/06/2022

Emi Secrest, Cory Henry

Boom

Boom

16/08/2022

Hermanos Gutiérrez, Dan Auerbach

Tres Hermanos

Tres Hermanos

17/08/2022

Bananarama

Need a Little More Time

Masquerade

22/07/2022

Two Door Cinema Club

Lucky

Keep On Smiling

02/09/2022

Ashe (feat. Diane Keaton)

Love Is Letting Go

Love Is Letting

23/09/2022

The Deadbeat Cousins

Don't Tell Me No Lies

Old Habits

23/09/2022

The Milk Men

Sing the Blues

Spin the Bottle

09/09/2022

STR4TA

Turn Me Around

Turn Me Around

15/09/2022

U.S. Girls

So Typically Now

So Typically Now

26/07/2022

Julian Lennon

Love Don't Let Me Down

Jude

09/09/2022

Blue Moon Marquee

Long Black Train

Scream, Holler & Howl

09/09/2022

Shawn Pittman

Sativa

Hard Road

13/09/2022

Gyedu-Blay Ambolley

Yekor Ye A Yeaba

Yekor Ye A Yeaba

14/09/2022

Kana Inukai

Odayakana kaiwa

Kojinsa-Arimasu Original Soundtrack

23/09/2022