Η Björk ανακοινώνει το νέο single «Atopos» και μιλά για το artwork του επερχόμενου άλμπουμ της

Η Björk ανακοίνωσε ένα νέο single που ονομάζεται «Atopos» και δημοσίευσε το επίσημο artwork, ενόψει της κυκλοφορίας του επερχόμενου 10ου άλμπουμ της, «Fossora» .

Η Ισλανδή καλλιτέχνις μοιράστηκε τα νέα του δίσκου – τη συνέχεια του «Utopia» του 2017 – κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στον The Guardian . Αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο μέσω της One Little Independent Records, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η Björk μιλώντας για το artwork στα social media, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το επερχόμενο album της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που σας ανακοινώνω το νέο μου άλμπουμ fossora», έγραψε στη λεζάντα. 

Το εξώφυλλο του «Fossora», δείχνει την τραγουδίστρια σε ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων.

 

Ανακοίνωσε επίσης πως το single «Atopos» έ-ε-έρχεται ακόμα γρηγορότερα!

Δύο τραγούδια από τον δίσκο - τα "Sorrowful Soil" και "Ancestress" - λέγεται ότι είναι αφιερωμένα στη μητέρα της, Hildur Rúna Hauksdóttir, η οποία πέθανε το 2018 σε ηλικία 72 ετών.

«Νομίζω ότι εγώ και ο αδερφός μου δεν ήμασταν έτοιμοι για… νομίζαμε ότι είχε 10 χρόνια ακόμη!», είπε η Björk στον The Guardian . «Και ήμασταν σε φάση «Έλα, πάμε, πάμε!», και την κάναμε να παλέψει και… και ήταν σαν να είχε ένα εσωτερικό ρολόι μέσα της που τελικά της "είπε" πως ήταν έτοιμη να φύγει».

Το «Fossora» πρόκειται να περιλαμβάνει συνεργασίες με τον Serpentwithfeet και τους Ινδονήσιους punks Gabber Modus Operandi, καθώς και συνεισφορές από τον γιο της Sindri και την κόρη της Doa.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Björk είπε ότι το άλμπουμ δημιουργήθηκε «για άτομα που φτιάχνουν κλαμπ στο σαλόνι του σπιτιού τους»  κατά τη διάρκεια των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τον  COVID .

Περιέγραψε τον ήχο του σαν «ένας άντρας που έκανε headbanking, μετά ξανακάθισε και ήπιε ένα ακόμα ποτήρι κόκκινο κρασί, και όλοι είναι σπίτι στις 10 η ώρα, έχουν τελειώσει με το χορό και τα πάντα».

Η καλλιτέχνιδα αποκάλυψε επίσης ότι τα νέα της κομμάτια ήταν, ως επί το πλείστον, γύρω στους 80-90 παλμούς ανά λεπτό, επειδή αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία περπατά.