Ο Nick Cave δηλώνει πως γονείς διαγωνιζόμενου στο Love Island, τον βοήθησαν να ξεπεράσει την τραγωδία του θανάτου του γιου του

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο καλοί και αγαπούν τόσο πολύ τον γιο τους, Λούκα»

Ο Νικ Κέιβ μίλησε για το πώς οι γονείς του διαγωνιζόμενου στο Love Island, Λούκα, βοήθησαν αυτόν και τη σύζυγό του στην «ανείπωτη» τραγωδία της απώλειας του γιου τους.

Ο Άρθουρ Κέιβ πέθανε αφού έπεσε από έναν γκρεμό στο Όβινγκντεαν του Ανατολικού Σάσεξ το 2015 . Ήταν 15 ετών.

Ο Cave ρωτήθηκε σε ένα Q&A του ιστότοπου Red Hand Files, ποια είναι η «μείζονα διαφορά» μεταξύ αυτού και της συζύγου του, Susie. Σε απάντηση, ο frontman των Bad Seeds εξήγησε ότι «η Σούζι παρακολουθεί το Love Island και εγώ όχι».

Συνέχισε μιλώντας για τη σύνδεση του ζευγαριού με έναν σημερινό διαγωνιζόμενο στη σειρά reality ITV2, τον Luca Bish.

«Ο Λούκα ήταν σχολικός φίλος των διδύμων μας, του Άρθουρ και του Κόμη», έγραψε ο Κέιβ. «Ως συνέπεια, η Σούζι και εγώ γίναμε φίλοι με τους γονείς του Λούκα, τη Μαρία και τον Μάικλ. Η Μαρία εμπορεύεται αντίκες. Ο Μάικλ είναι ιχθυοπώλης. Ο Λούκα είναι επίσης ιχθυοπώλης».

«Αφού πέθανε ο Άρθουρ, τις πρώτες μέρες αυτής της τρομερής, χαοτικής πρώτης εβδομάδας, η Μαρία εμφανίστηκε στο κατώφλι μας με ένα δίσκο λαζάνια και ουσιαστικά μας πρόσεχε. Δεν μας είπε σχεδόν τίποτα. Μας έφτιαξε φλιτζάνια τσάι. Μας μαγείρεψε. Ήταν απλώς εκεί. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που μας συμπαραστάθηκε σε μια εποχή φρίκης και σύγχυσης, όταν δεκάδες απελπισμένοι και ταπεινωμένοι άνθρωποι πηγαινοέρχονταν».

Και συνέχισε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την καλοσύνη της. Ακόμη και την πρώτη εβδομάδα, όταν ο κόσμος φαινόταν ξαφνικά και σοκαριστικά να ορίζεται από μια ανείπωτη και παραμορφωτική σκληρότητα, η Μαρία μας θύμισε ότι υπήρχε καλό στον κόσμο. Μας έμαθε επίσης πώς να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που πενθούν – δεν χρειάζεται να  πεις  τίποτα, απλώς  κάνε κάτι. Φτιάξτε τους ένα φλιτζάνι τσάι, μαγειρέψτε τους για βραδινό».

Ο Cave κατέληξε: «Λοιπόν, η Susie παρακολουθεί το Love Island και ελπίζει ότι o Luca θα κερδίσει. Ελπίζω κι εγώ να κερδίσει ο Luca και πιστεύω ότι θα κερδίσει σύντομα, γιατί τότε θα μπορώ να πάρω πίσω τη γαμημένη τηλεόραση. Με αγάπη, Nick».

Ο Νικ Κέιβ μίλησε για πρώτη φορά για την απώλεια του Άρθουρ κατά τη διάρκεια  του One More Time With Feeling, της ταινίας του 2016 που εμβαθύνει στις «βαθιά προσωπικές συνθήκες γύρω από τη δημιουργία του «Skeleton Tree».

Σε μια ανάρτηση στο Red Hand Files τον περασμένο Νοέμβριο, ο τραγουδιστής είπε ότι αυτός και η Σούζι μετακόμισαν στο Λος Άντζελες επειδή το Μπράιτον έγινε «πολύ θλιβερό» μετά το θάνατο του γιου του.

Τον Μάιο, ο γιος του Cave, Jethro Lazenby, πέθανε σε ηλικία 31 ετών . Ο μουσικός αργότερα ευχαρίστησε τους θαυμαστές που έστειλαν τα «συλλυπητήρια και τα καλά τους λόγια» , προσθέτοντας ότι ήταν «μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς».

Οι Nick Cave And The Bad Seeds έπαιξαν για πρώτη φροά μετά από τέσσερα χρόνια, στις αρχές του περασμένου μήνα ως μέρος της καλοκαιρινής περιοδείας του συγκροτήματος το 2022.