Συνένωση ψηφιακών χρυσαφιών, δεκάδων εκατομμυρίων ακολούθων και δισεκατομμυρίων streaming

Rina Sawayama © Youtube VEVO

Στο σημερινό καλάθι μπήκαν οι νέοι Waterboys (Mike Scott) που αναπολούν τις εμφανίσεις τους στο Glastonbury με την ευκαιρία της φετινής τους 12η εμφάνιση τον Ιούνιο που μας  πέρασε, ο εκ του Μπρούκλιν Jason Matu που ξορκίζει τον κορωνοϊό με την αμερικάνα του, ο σουηδός παραγωγός, ρεμίξερ και καλλιτέχνης Moist (a.k.a. David Elfström Lilja), που συνεργάζεται ξανά σε ποπ/ηλεκτρονικά υβρίδια με την πολυπλατινένεια ομοεθνή του Maria Marcus.

Συνένωση ψηφιακών χρυσαφιών, δεκάδων εκατομμυρίων ακολούθων και δισεκατομμυρίων streaming δίνει ένα από τα πιο καλοκαιρινά ποπ/σόουλ/χιπ χοπ τραγούδια του 2022, ποπ / ροκ περιπτύξεις από την Ιαπωνοβρεττανίδα Rina Sawayama η τρίτη φορά που σας προτείνω ένα τραγούδι της, αυτή τη φορά πηγή έμπνευσή της οι ιρλανδοί Corrs, από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της στις αρχές φθινοπώρου με τίτλο Hold the Girl. Στο ίδιο μήκος κύματος με τη βοήθεια στην παραγωγή του   Joshua Homme (Queens of the Stone Age) μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει η κυρία Nikki Lane που επίσης θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο νέο άλμπουμ.

Βαθύτερα στο καλάθι βρίσκεται το υποβλητικό παιδί της καναδέζικης φωνής που ακούει στο όνομα Ollee Owens που μπαίνει δίπλα στο Paper in Fire του Gougar, John Mellencamp, το νέο πόνημα του πολύ καλού φολκ/ποπ Ondara από το αναμενόμενο τρίτο του άλμπουμ Spanish Villager No: 3, φρέσκάδα ηλεκτρικών ήχων από τον βέλγο Niels Delvaux που βρίσκεται πίσω από το όνομα Delv!s, ηλιόλοουστη ποπ/κάντρι από το κουαρτέτο των Little Big Town που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα εννιά άλμπουμ, ο βραβευμένος με γκράμμι το 2010 για το τέταρτό του άλμπουμ God Willin' & The Creek Don't Rise, ο Ray LaMontagne σκύβει ξανά πάνω από μια δική του σύνθεση του 2020 και αυτή τη φορά δέχεται χείρα βοηθείας της κυρίας εκ της δυτικής Βιρτζίνια, Sierra Ferrell.

Πειραγμένη κάντρι για μια ακόμα φορά με την καλιφορνέζα Nicki Bluhm από τον πρόσφατο πέμπτο στούντιο δίσκο της, ο ορισμός της καλοκαιρινής ραστώνης τουλάχιστον ηχητικά το νέο τραγούδι του γάλλου δημιουργού Séverin, που από το 2009 έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ, ο Καναδάς τροφοδοτεί μελωδίες ακόμα μια φορά το μουσικό καλάθι, με το ντουέτο των Blue Moon Marquee A.W. Cardinal (φωνητικά/κιθάρα) και της Jasmine Colette a.k.a. Badlands Jass (φωνητικά/ντραμς/μπάσο) και τις μπλουζ/τζαζ περιπέτειές τους, ρεμιξαρισμένοι Spoon με την dub σοφία του Adrian Sherwood σε μια από τις στιγμές της κυκλοφορίας τους του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η ήσυχη δύναμη της ακουστικής διαχρονικής αξίας σόουλ πλημυρίζει ηχεία και ακουστικά με τη φωνή της Mega καθώς το χορωδιακό σκηνικό σου σηκώνει τα πόδια και την ψυχή από τη γη, δύο διαφορετικές γενιές ενώνονται εν πλήρη αρμονία, ο 78 χρονος καλλιτέχνης Bonga από την Αγγόλα και η 29χρονη γαλλο/αλγερινή Camélia Jordana, ενώ καθώς απολαμβάνεις αυτή την διηπειρωτική ένωση δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι αν καλλιτέχνες από τα εγχώρια talent show, μπορούν να κάνουν τέτοια καλλιτεχνικά άλματα, όπως η κυρία / συμμετέχων του γαλλικού Nouvelle Star…

Από την Ατλάντα έρχεται πασπαλισμένο με αρκετή σκόνη το remake του 38χρονου τραγουδιού των Judds του  Mama He's Crazy, από ένα ακόμη ντουέτο για σήμερα αυτό των Andrea and Mud, που αν το άκουγε ο Quentin Tarantino θα το έβαζε φαντάζομαι στα υποψήφια για μελλοντική του ταινία, μπλουζ/ροκ από την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του καλιφορνέζικου τρίο Supersonic Blues Machine, μετάβαση με την ταχύτητα του φωτός στο Μαλί για μια δόση desert blues της δυτικής Αφρικής με το κουιντέτο των BKO και το πρώτο σιγκλ τους από το τρίτο τους άλμπουμ. Η κινητήριος δύναμη της αγάπης υμνείται από τη γεμάτη ευφορία μαζί με ένα άκρως εθιστικό ρεφραίν επιστροφή των βρετανών The Big Pink, μια από τις στιγμές του 12ου άλμπουμ των Gov't Mule, Heavy Load Blues φρεσκάρεται για να εγκαινιάσει την επιστροφή του κουαρτέτου στις συναυλίες. Στον πάτο της σημερινής μουσικής πραμάτιας το to the point, ακυκλοφόρητο, λυρικό τραγούδι του Jim James (My Morning Jacket).

Έως την επόμενη φορά, καλή ακρόαση.

 

 

 

Για όσους προτιμούν τη συντροφιά του Youtube:

Video Url

 

Και η λίστα με τα τραγούδια:

 

The Waterboys  - Glastonbury Fayre (Single - Glastonbury Fayre     16/06/2022)

Jason Matu - Fare Thee Well (LP:  Different Love  - 01/07/2022)

Moist (Feat. Maria Marcus) - Under My Skin (Single - Under My Skin - 06/07/2022)

Calvin Harris (with 21 Savage) - New Money (Single - New Money (with 21 Savage) - 01/07/2022)

Rina Sawayama               - Catch Me In The Air (Single - Catch Me In The Air - 27/06/2022)

Nikki Lane – First High    (Single - First High - 02/06/2022)

Ollee Owens - Raging Fire (Single - Raging Fire - 08/07/2022)

Ondara An -  Alien In Minneapolis (Single - An Alien in Minneapolis - 22/06/2022)

Delv!s - Human Trumpet (LP: blablablue   - 25/02/2022)

Little Big Town - All Summer (Single - All Summer - 01/07/2022)

Ray LaMontagne Feat. Sierra Ferrell - I Was Born To Love You (Single - I Was Born To Love You - 08/04/2022)

Nicki Bluhm Feat. Oliver Wood   Friends (How To Do It)    (LP: Avondale Drive - 03/06/2022)

Séverin - Mea culpa (Single - Mea culpa  - 02/02/2022)

Blue Moon Marquee - Scream, Holler & Howl (Single - Scream, Holler & Howl - 24/06/2022)

Spoon - My Babe ( Adrian Sherwood Reconstruction) (Single - My Babe (Adrian Sherwood Reconstruction) - 21/06/2022)

Mega - Box of Regrets (LP: Colour Your World - 01/07/2022)

Bonga feat. Camélia Jordana) - Kúdia Kuetu (LP: Kintal Da Banda - 18/02/2022)

Andrea and Mud - Mama He's Crazy (Single - Mama He's Crazy - 01/07/2022)

Supersonic Blues Machine Feat. Kirk Fletcher - I Will Let Go (LP: Voodoo Nation - 24/06/2022)

BKO – TOUMARO  (LP: Djine Bora 15/7/2022 και Single  – TOUMARO - 31/05/2022)

The Big Pink Feat. Dust In The Sunlight   Love Spins On Its Axis (Single - Love Spins On Its Axis (feat. Dust In The Sunlight) - 29/06/2022)

Gov't Mule - Black Horizon (Austn Space Remix) (Single - Black Horizon (Austn Space Remix) - 03/06/2022)

Jim James - Read Between (Begin Again) (Single - Read Between (Begin Again) - 28/06/2022)