Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Julee Cruise

Julee Cruise on Twin Peaks in 1990. Photograph: CBS Photo Archive/Getty Images
Julee Cruise on Twin Peaks in 1990. Photograph: CBS Photo Archive/Getty Images

Έφυγε από τη ζωή  η τραγουδίστρια και ηθοποιός Julee Cruise σε ηλικία 65 ετών. 

Ο σύζυγός της το ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook, αλλά έκανε και ανάρτηση στην fanpage των Β-52 "the B-52's universe the world's greatest party band". Η Julee Cruise είχε υπάρξει backing member στα τουρ από το 1992 έως το 1999, καθότι η Cindy Wilson έκανε διαλλείματα αυτό το χρονικό διάστημα. 

 

Ο σύζυγός της, Edward Grinnan, έγραψε στο Facebook: «Έφυγε από αυτό το βασίλειο με τους δικούς της όρους. Δεν μετανιώνω. Είναι σε ειρήνη… Έπαιξα το [το τραγούδι των B-52] Roam κατά τη διάρκεια της μετάβασής της. Τώρα θα περιφέρεσαι για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη αγάπη μου.»

Το πιο γνωστό τραγούδι της Julee Cruise ήταν το Falling – το instrumental της, γραμμένο από τον Angelo Badalamenti, χρησιμοποιήθηκε ως θέμα στο Twin Peaks, το εμβληματικό τηλεοπτικό σόου του Lynch που έκανε το ντεμπούτο του το 1990. Ο Lynch έγραψε στίχους για την Julee Cruise, που έφτασε στο Νο 7 των βρετανικών charts , έγινε επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και ήταν στην κορυφή του Αυστραλιανού single chart. Συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο Floating Into the Night, που κυκλοφόρησε το 1989.

Γεννημένη στην Αϊόβα το 1956, ηJulee Cruise ξεκίνησε τις συνεργασίες της με τον Lynch το 1986 για την ταινία του Blue Velvet, στην οποία εμφανίζει τη συνεργασία της με τον Badalamenti με τίτλο Mysteries of Love. Το 1990, εμφανίστηκε ως χαρακτήρας που ονομάζεται "The Dreamself of the Heartbroken Woman" στην avant-garde θεατρική παραγωγή του Lynch, με τίτλο Industrial Symphony No 1, μαζί με τους Nicolas Cage και Laura Dern.

Video Url

 

Εμφανίστηκε ως χαρακτήρας στο Twin Peaks, τραγουδώντας στο μπαρ της πόλης και στο spin-off της ταινίας Twin Peaks: Fire Walk With Me. Συμμετείχε επίσης στο Twin Peaks: The Return, την τρίτη σεζόν της σειράς του Lynch, το 2017.

Το 2018, είπε για τη σχέση εργασίας τους: «Είναι σαν να είμαι η μικρή του αδερφή: δεν σου αρέσει ο μεγαλύτερος αδερφός σου να σου λέει τι να κάνεις. Ο Ντέιβιντ είναι τρελός. Μπορεί να έχει αυτές τις εκρήξεις μερικές φορές. Και έχετε δει ποτέ την ψυχραιμία του; Ο καθένας μπορεί να φαίνεται αστείος όταν θυμώνει. Αλλά τον αγαπώ."

Μια άλλη υψηλού προφίλ κινηματογραφική συνεργασία ήρθε το 1991, όταν η Cruise διασκεύασε το Summer Kisses, Winter Tears του Elvis Presley για το soundtrack του Wim Wenders, με τίτλο,  "Μέχρι το τέλος του κόσμου¨.

Τα άλμπουμ της ήταν σποραδικά: κυκλοφόρησε το The Voice of Love το 1993 – τρία από τα τραγούδια του από το Twin Peaks: Fire Walk With Me – μετά το The Art of Being a Girl το 2002 και το My Secret Life το 2011. Έκανε επίσης και guest εμφανίσεις περιλαμβάνουν το τραγούδι στο πλευρό του Pharrell Williams.

Το 2018, ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με λύκο και είχε χρόνιους πόνους.

Με πληροφορίες από τον Guardian