O Peter Murphy και η αβάσταχτη ελαφρότητα του μικροφώνου του

Bauhaus 1

To Release Athens, μετά από 3 χρόνια (παρά κάτι) αδράνειας, λόγω της πανδημίας τους κορονοιού, υποδέχθηκε χθες, 8 Ιουνίου, τους σκοτεινούς θρύλους Bauhaus ως head-liners. Η πρώτη μέρα του Release Athens 2022 από line-up ξεκίνησε δυνατά με Youth Valley, Strawberry Pills, dEUS και The Jesus and Mary Chain, δυστυχώς όμως είχε έναν πολύ κακό επίλογο.

Μεγάλη η χαρά των ανθρώπων, που είχαν πληρώσει από 40 ευρώ και πάνω, για να δουν τα 4 αυθεντικά μέλη, Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J, να ξαναφέρνουν στη ζωή μία μπάντα-σύμβολο για το Gothic Rock (και όχι μόνο).

Η συναυλία ήταν, τουλάχιστον πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν κύλησε όπως το περιμέναμε. Οι Bauhaus ανέβηκαν στην σκηνή στις 11.30 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με το πλάνο που είχε ανακοινωθεί η ώρα του live τους ήταν στις 11. Αλλά είναι κατανοητό να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις σε φεστιβάλ που έχουν 5 ονόματα την ίδια ημέρα.  

Υπήρχαν προβλήματα με τον ήχο, με αποτέλεσμα να κόβεται πολύ συχνά η φωνή του Peter Murphy, σε σημείο που εκνεύρισε και τον ίδιο. Οι συνεχόμενες παρατηρήσεις στον ηχολήπτη έφευγαν από την σκηνή σαν φωτοβολίδες. Δεν υπήρξε καμία διόρθωση καθ' όλη την διάρκεια. 

Ενώ, οι Bauhaus έπαιζαν την διασκευή του Ziggy Stardust του David Bowie, χωρίς να τελειώσει το τραγούδι, ο Peter Murphy πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε από τη σκηνή. 

Τουλάχιστον, είπε "καληνύχτα" στο κοινό. Αλλά, είπε και στον ηχολήπτη της μπάντας “this is your fault”- «εσύ φταις γι' αυτό»., αφήνοντας το κοινό άφωνο. Τα φώτα άνοιξαν και οι παρευρισκόμενοι αποχωρήσαμε, έκπληκτοι από την πολύ κακή τροπή που πήρε η βραδιά.

Κάποια στιγμή, ειπώθηκε και το σχόλιο «είχατε δύο μήνες στη διάθεσή σας...».

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, όταν από κάτω υπάρχει κοινό που έχει πληρώσει ένα σεβαστό ποσό, για να δει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του μικροφώνου πρέπει να τελειώσει ως φιλοσοφία. Είναι δεκτή η διακοπή μίας συναυλίας και η συνέχισής της μετά από επίλυση τυχόν προβλημάτων. Αλλά η διακοπή της και η ολοκλήρωσή της με τέτοιο τρόπο είναι άδικο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη - φαν, παραγωγή, καλλιτέχνες.

Διάρκεια συναυλίας: 35 λεπτά.

Video Url

 

Το θέμα είναι ότι είναι η  δεύτερη φορά που οι Bauhaus με αυτό το line-up, έρχονται στην Ελλάδα και δεν ολοκληρώνουν την συναυλία. Το 1983 στο Sporting, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω ότι κάποιοι παρευρισκόμενοι πετούσαν γεμάτα κουτάκια μπύρας στο συγκρότημα. Αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία, όσο και αν το κοινό περίμενε την επιστροφή του συγκροτήματος.

Διάρκεια συναυλίας: 1 ώρα και 10 λεπτά.

Καλύτερα πήγε το '83, από ότι φαίνεται.