Aimez Vous Brahms?-Yves Montand, από την ομώνυμη ταινία

    Aimez Vous Brahms?-Yves Montand, από την ομώνυμη ταινία

Quand Tu Dors Pres De Moi-Yves Montand

Video Url

 

Το βασικό θέμα της ταινίας Αγαπάτε τον Brahms, διασκευή από την τρίτη συμφωνία του συνθέτη που είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1833 και πέθανε 3 Απριλίου 1897.

Goodbye Again (κυκλοφόρησε στην Ευρώπη ως Aimez-vous Brahms;), η αμερικανο-γαλλική ρομαντική δραματική ταινία του 1961 σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Anatole Litvak και σενάριο από τον Samuel A. Taylor, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Aimez-vous Brahms? της Φρανσουάζ Σαγκάν.

Στην ταινία, που κυκλοφόρησε από την United Artists, πρωταγωνιστούν οι Ingrid Bergman, Anthony Perkins, Yves Montand και Jessie Royce Landis.

Στην υπόθεση η Paula Tessier είναι μια 40χρονη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων που τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η ερωμένη του Roger Demarest, ενός «φιλονικού στελέχους επιχειρήσεων» που αρνείται να σταματήσει να βλέπει άλλες γυναίκες. Όταν η Πάουλα συναντά τον Φίλιππο, τον 25χρονο γιο ενός από τους πλούσιους πελάτες της, την ερωτεύεται και επιμένει ότι η διαφορά ηλικίας δεν θα έχει σημασία.

Η Πάουλα αντιστέκεται στις προόδους του νεαρού, αλλά τελικά υποκύπτει όταν ο Ρότζερ ξεκινά μια ακόμη σχέση με μια από τις νεαρές του «Μαίζες». Ενώ αρχικά είναι ευχαριστημένη με τον Φίλιππο, οι φίλοι και οι επιχειρηματικοί της συνεργάτες αποδοκιμάζουν το ειδύλλιο Μάιο-Δεκέμβριο. Μέχρι τη στιγμή του τέλους, η πλοκή έχει υποστεί μια τριπλή ανατροπή που δίνει ώθηση στη ζωή».

Dalida

 

 

Brahms, 3η συμφωνία 3ο μέρος

 

Η ταινία που βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Françoise Sagan η οποία είχε γεννηθεί 21 Ιουνίου 1935 και πέθανε 24 Σεπτεμβρίου 2004.