10 τραγούδια του Elton John

10 τραγούδια του Elton John

O Elton γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947.

Έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Είναι ο πιο επιτυχημένος σόλο καλλιτέχνης στην ιστορία των αμερικανικών τσαρτ Billboard.

Ο Έλτον Τζον γεννήθηκε στο Πίννερ του Λονδίνου.Ξεκίνησε να παίζει το πιάνο εξ ακοής στα 3 του χρόνια και στα 11 του εισήχθη στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Άρχισε να παίζει πιάνο και να τραγουδάει σε παμπ όταν ήταν 16 ετών. Το 1969 απάντησε σε μια αγγελία που ζητούσε τραγουδοποιούς και έκανε το πρώτο του συμβόλαιο.

Με καριέρα πέντε δεκαετιών,  είναι από τους πιο πετυχημένους μουσικούς όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής, έχοντας κάνει πάνω από 3000 συναυλίες.

Είναι ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ και ραδιοφωνικές επιτυχίες στην ιστορία της Αμερικής, πίσω μόνο από τον Έλβις Πρίσλεϋ και τους The Beatles. Το 1976, αποκάλυψε δημοσίως πως είναι αμφιφυλόφιλος, ενώ το 1988 ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το Δεκέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στο Λονδίνο με τον σύντροφό του.

 

YOUR SONG

 

 

TINY DANCER

 

 

ROCKET MAN

 

 

GOODBYE YELLOW BRICK ROAD

 

 

SOMEONE SAVED MY LIFE TONIGHT

 

 

SORRY SEAMS TO BE THE SADDEST WORD

 

 

I GUESS THAT'S WHY THEY CALL IT THE BLUES

 

 

SATURDAY NIGHT'S ALL RIGHT FOR FIGHTING

 

 

DANIEL

 

 

BENNIE AND THE JETS