Greta Van Fleet : Κλώνος των Led Zeppelin ή ένα νέο μεγάλο όνομα του classic rock;

Photo by Wikimedia Commons

Ακούστε τα τραγούδια των Greta Van Fleet και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

Josh Kiszka (φωνητικά), Jake Kiszka (κιθάρα) και Sam Kiszka (μπάσο), μαζί με τον ντράμερ Danny Wagner. Μια οικογενειακή υπόθεση, τρία αδέρφια και ένας φίλος του με ένα συγκεκριμένο κοινό πάθος. Τους Led Zeppelin. Οι Greta Van Fleet μας έρχονται από την "ροκομάνα" πολιτεία του Michigan, έχουν δε κατηγορηθεί ως ένας κλώνος των Zeps και τίποτα παραπάνω. Αυτό όμως φάνηκε υπέρ αρκετό ώστε να χτίσουν το σεβαστό fan base τους.

Το ταξίδι των Greta Van Fleet ξεκίνησε με το ντεμπούτο EP, "Black Smoke Rising", που κυκλοφόρησε το 2017. Ακολούθησε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, "Anthem of the Peaceful Army", ένα χρόνο μετά, καθώς και το  "The Battle at Garden's Gate", το 2021. Οι λάτρεις του classic rock έχουν βρει σίγουρα το αγαπημένο τους νέο project, που λειτουργεί τόσο νοσταλγικά όσο δεν κατάφεραν επί χρόνια πολλοί συνάδελφοι τους.

Γεννημένοι το 1996. Θα μπορούσαν να ακούνε dubstep, θα μπορούσαν να ακούνε διάφορα είδη που έχουν έχει βγει από το millenium και μετά και τα οποία κάνουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία να κοιτάνε αποσβολωμένοι. Αντ' αυτού αντιγράφουν (στο μεγαλύτερο βαθμό) τους Zeppelin. Και τους αντιγράφουν μια χαρά. Το classic rock έχει ανάγκη τους Greta Van Fleet. Γνωρίστε τους μέσα από 10 επιλεγμένα τραγούδια της δισκογραφίας τους.