Ian Gillan : 10 ενδεικτικά τραγούδια της εξαιρετικής solo καριέρα του

Photo by Wikimedia Commons

Οι πολύ καλοί solo δίσκοι του Ian Gillan οι οποίοι δυστυχώς δεν έτυχαν της δέουσας αναγνώρισης

Είναι μία solo καριέρα η οποία έχει μείνει στην αφάνεια. Λόγω κακού management, κακής διανομής, γενικότερα ενός κακού επιχειρηματικού μοντέλου. Ύστερα από την προσωρινή διάλυση των Deep Purple, ο Ritchie Blackmore ίδρυσε τους σπουδαίους Rainbow, ενώ ο David Coverdale ξεκίνησε τη δική του ιστορική διαδρομή με τους Whitesnake. Η επιτυχία αυτών των δύο είναι γνωστή και δεδομένη, ωστόσο υπήρχε και ο Ian Gillan

Ο οποίος μέχρι το reunion του Perfect Strangers, αλλά και έπειτα από αυτό, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αναζητώντας το δικό του rock μονοπάτι. Με συνοδοιπόρο τον κιθαρίστα Bernie Torme, και εξαιρετικούς κατά διαστήματα μουσικούς δίπλα του, έστησε μια προσωπική καριέρα η οποία σίγουρα δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή. Είτε ως Ian Gillan Band, είτε ως Gillan, τα solo albums του τραγουδιστή περιέχουν εξαιρετικό υλικό, το οποίο εν πολλοίς ακούγεται ως η φυσική συνέχεια των Deep Purple, εάν αυτοί δεν είχαν αποφασίσει να το διαλύσουν, έστω και προσωρινά. 

Με κορυφαίους δίσκους όπως τα Mr.Universe, Future Shock, Magic κ.α., η solo καριέρα του Ian Gillan αξίζει την προσοχή όλων των φίλων του classic rock. Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά τραγούδια αυτής, χωρίς αξιολογική ή χρονολογική σειρά.