«Music for Valentines»: Η Spotify λίστα του David Byrne για τον Άγιο Βαλεντίνο

© livepict.com

Billie Eilish, The 1975, SZA, Rosalia και FINNEAS, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες της Spotify λίστας του frontman των Talking Heads, David Byrne, με τίτλο «Music for Valentines». Μια λίστα που ενώ μας παραπέμπει στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, περισσότερο έχει να κάνει με τα τραγούδια που αρέσουν απλώς στον Byrne, παρά για ερωτικά τραγούδια. Όπως είπε ο ίδιος ο Byrne, πρόκειται για τις πρόσφατες μουσικές ανακαλύψεις του.

«Αυτή η λίστα αποτελείται κυρίως από πρόσφατα τραγούδια που έχω προσθέσει στις λίστες αναπαραγωγής μου. Δεν είναι όλα τραγούδια αγάπης, αλλά πολλά από αυτά είναι πολύ δημοφιλή!», έγραψε μέσω BrooklynVegan.

Και αφηγείται την ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου:

«Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος; Λοιπόν, ήταν μάρτυρας στη Ρώμη τον 3ο αιώνα μ.X.. Πλέον είναι ο άγιος που προστατεύει όσους υποφέρουν από άσθμα, αλλά και προστάτης των μελισσοκόμων και... των ερωτευμένων!».

Ήταν άπληστος χριστιανός προσηλυτιστής και συνελήφθη από τις ρωμαϊκές αρχές πολλές φορές. Κάποια στιγμή, ένας δικαστής του ζήτησε να κάνει ένα θαύμα και να αποκαταστήσει την όραση της κόρης του, κάτι το οποίο έκανε. Σε αντάλλαγμα ο δικαστής και ολόκληρη η οικογένειά του έσπασαν όλα τα υπέροχα αγάλματά τους, μετά από πρόταση του Αγίου Βαλεντίνου.

Αργότερα, ο Βαλεντίνος συνελήφθη ξανά, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο τυχερός. Η ποινή του ήταν βασανιστεί και μετά να αποκεφαλιστεί. Πριν από την εκτέλεσή του, έγραψε στην πρώην τυφλή κόρη του δικαστή ένα σημείωμα που έγραφε «από τον Βαλεντίνο σου».

Ακολουθεί η Spotify λίστα του Byrne, «Music for Valentines»:

Video Url