5 φυσικά συστατικά που απωθούν τα κουνούπια

5 φυσικά συστατικά που απωθούν τα κουνούπια

Αν θέλετε φέτος να αποφύγετε τα εντομοαπωθητικά, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές λύσεις.Τα αιθέρια έλαια από διάφορα βότανα για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες του καλοκαιριού. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη χρήση των συγκεκριμένων ελαίων, καθώς πρέπει να αραιώνονται και να χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρές αναλογίες.

Δείτε παρακάτω 5 φυσικά συστατικά που κρατούν μακριά τα κουνούπια.

1. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λεβάντας σε ένα μπουκάλι και στη συνέχεια να την ψεκάσετε στο δέρμα σας πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους. Το λάδι λεβάντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος από τσιμπήματα κουνουπιών που έχετε ήδη, καθώς έχει αναλγητικές, αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

2. Θυμάρι: Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η άλφα-τερπινένη και η καρβακρόλη, δύο από τις ενώσεις που προέρχονται από το αιθέριο έλαιο του φυτού Thymus vulgaris, απωθούν τα κουνούπια.

3. Ευκάλυπτος: Το λάδι ευκαλύπτου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ενεργά συστατικά σε εντομοαπωθητικά και μπορεί να γίνει ο απόλυτος «σύμμαχός» σας ενάντια στα κουνούπια. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μία μελέτη που εξέτασε ένα μίγμα 32% ελαίου ευκαλύπτου, διαπίστωσε ότι οδήγησε σε 95% προστασία από τα κουνούπια για διάστημα τριών ωρών.

4. Μαγιοβότανο: Έρευνα που παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Χημική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες παγκοσμίως, έδειξε ότι το μαγιοβότανο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών. Μάλιστα είναι περίπου 10 φορές πιο αποτελεσματικό από την ουσία DEET, η οποία περιέχεται σε κάποια εντομοαπωθητικά.

5. Η σιτρονέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες, καθώς η έντονη μυρωδιά λεμονιού που διαθέτει αποτρέπει όλους τους τύπους των εντόμων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά εντομοαπωθητικά για κουνούπια. Εξίσου αποτελεσματική είναι και η γερανιόλη, που προέρχεται από φυτικά έλαια όπως η σιτρονέλα και συμβάλλει στην αποτελεσματική απώθηση των κουνουπιών.

Πηγή: mindbodygreen.com, onmed.gr