6 έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε τη φλεγμονή

6 έξυπνοι τρόποι για να μειώσετε τη φλεγμονή

Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να μειώσετε τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του περιβάλλοντος, αυτά είναι πιθανό να επιδεινωθούν.

Η φλεγμονή είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Δείτε παρακάτω έξι απλούς τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την φλεγμονή.

1. Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης: Αποφύγετε τα γλυκά και φροντίστε να μην φυλάσσετε στο ψυγείο και στα ντουλάπια σας τρόφιμα, όπως η μαρμελάδα, το παγωτό και τα μπισκότα, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να ενδώσετε στους «πειρασμούς».

2. Έλαια όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, το έλαιο αβοκάντο, και μερικές φορές το βιολογικό βούτυρο θα σας ωφελήσουν σημαντικά.

3. Αποβάλλετε το άγχος: Το στρες αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα μέσω της κορτιζόλης, που είναι γνωστή ως η «ορμόνη του στρες». Φροντίστε εκτός από το να γυμνάζεστε, να ξεκουράζεστε επαρκώς, καθώς ο ύπνος έχει σημαντικά οφέλη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

4. Τρόφιμα με αντιφλεγμονώδη δράση: Καταναλώστε περισσότερα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα όλων των ειδών, που περιέχουν πολυφαινόλες, έχουν αντιοξειδωτική δράση και είναι γνωστά για την ικανότητά τους να καταπολεμούν την καταστροφή κυττάρων. Έχουν προστατευτική δράση και σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.

5. Πρωτεΐνη: Καταναλώστε πολλές πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα, εντάσσοντας στο διατροφικό σας πρόγραμμα τα πουλερικά, τα αυγά, τις φακές, το κρέας και το ψάρι.

6. Ασκηθείτε: Κάθε ευκαιρία για άσκηση μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα. Πρέπει να ασκείστε καθημερινά, αλλά μπορείτε να διαφοροποιήσετε τον τύπο της άσκησης ανάλογα με το το πρόγραμμά σας ή τις προσωπικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Επιλέξτε προπονήσεις που συνδυάζουν αερόβια άσκσηση, μυϊκή προπόνηση και stretching.

Πηγή: mindbodygreen.com, onmed.gr