11 σημάδια που δείχνουν τι συμβαίνει στο σώμα σας αν έχετε πολλές τοξίνες

11 σημάδια που δείχνουν τι συμβαίνει στο σώμα σας αν έχετε πολλές τοξίνες

Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν για την τοξικότητα στο σώμα τους. Ακολουθούσαν έναν απλοϊκό και φυσικό τρόπο ζωής που δεν απαιτούσε την αποτοξίνωση του οργανισμού τους ανά τακτά διαστήματα. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει πια, αφού ερχόμαστε καθημερινά με πλήθος χημικών ουσιών που ρυπαίνουν το σώμα μας.

Αποδεικνύεται ότι οι τοξίνες έχουν γίνει ένα αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται εμπορικά από τις τροφές που καταναλώνουμε και τα φάρμακα που παίρνουμε, μέχρι τα προϊόντα φροντίδας του σπιτιού και τα καλλυντικά.

Μελέτες από τον διεθνή οργανισμό Environmental Working Group έδειξαν ότι ακόμα και τα αγέννητα μωρά δεν μπορούν να αποφύγουν τις τοξίνες. Βρήκαν ίχνη από περισσότερα από 200 εμπορικά χημικά μέσα τον ομφάλιο λώρο πριν από τη γέννηση.

Σημάδια ότι έχετε πάρα πολλές τοξίνες στο σώμα σας

Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα της υπερβολικής έκθεσης σε τοξίνες:

-Διαταραχές του ύπνου, όπως αϋπνία και γενικευμένη ανησυχία

-Κακοσμία του σώματος και δύσοσμη αναπνοή

-Εξάντληση και χρόνια κόπωση

-Φλεγμονώδη προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα, τα οποία επιδεινώνονται διαρκώς

-Προβλήματα με την πέψη

-Ανάπτυξη ελκών ή/και αιμορροΐδων

-Επιδείνωση σε ακμή, ψωρίαση, έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις

-Απώλεια της πνευματικής διαύγειας

-Πόνοι σε μυς και αρθρώσεις

-Επιδείνωση των συμπτωμάτων της έμμηνης ρύσης

-Συμφόρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά γενικά. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας εντελώς άσχετης πάθησης. Πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι το σώμα σας είναι τοξικό, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για ό,τι σας συμβαίνει.

Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες που μπορεί να επιδεινωθούν από την τοξικότητα του σώματος. Το Πάρκινσον, η κατάθλιψη, ο καρκίνος, η ινομυαλγία, η καρδιακή νόσος και το Αλτσχάιμερ είναι όλες σοβαρές ασθένειες που επιδεινώνονται με τις τοξίνες στον οργανισμό.

Είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνετε προβλήματα υγείας από το να καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην αμελείτε να κένετε τακτικά αποτοξίνωση με φυσικό τρόπο.

Το ισχυρότερο όπλο στον αγώνα κατά της τοξικότητας του σώματος είναι η γνώση…