Αυτές είναι οι 8 καλύτερες τροφές για το μυαλό και τη μνήμη

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες τροφές για το μυαλό και τη μνήμη

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη μνήμη σας, να σκεφτείτε πιο καθαρά και να συγκεντρωθείτε, επενδύστε στη διατροφή σας! Επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές, μπορείτε εύκολα να τονώσετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να αντλήσετε ενέργεια. Τα καλά νέα, είναι ότι ανάμεσα στα ευεργετικά για το μυαλό μας τρόφιμα, βρίσκεται και το κακάο!

1. Σαρδέλες: Είναι ένα από τα πολλά είδη λιπαρών ψαριών, πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα για την υγεία του εγκεφάλου μας. Πιο συγκεκριμένα, μας βοηθούν να διατηρήσουμε τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλό υψηλά, αυξάνοντας την εγκεφαλική κυκλοφορία.

2. Κεράσια: Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

3. Μούρα: Δεν είναι μόνο πολύ γευστικά, αλλά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η άνοια και το Πάρκινσον.

4. Μήλα: Έχουν φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

5. Κουρκουμάς: Αυτό το μπαχαρικό έχει πληθώρα αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών συστατικών. Επιπλέον περιέχει κουρκουμίνη, που είναι ένα βιοδραστικό συστατικό, το οποίο παρουσιάζει περισσότερες από 150 πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος, έρευνες δείχνουν ότι μια άλλη βιοδραστική ένωση του κουρκουμά, η αρωματική τουρμερόνη, μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη νευρικών βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο έως και 80 τοις εκατό σε ορισμένες συγκεντρώσεις.

6. Κακάο: Πέρα από την γεύση του, το αγαπημένο μας κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

7. Στρείδια: Τα στρείδια μπορούν να ωφελήσουν τον εγκέφαλο μας, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο και σίδηρο, που αποδεδειγμένα μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη μας και να μας βοηθήσουν να συγκεντρωθούμε.

8. Αυγά: Τα αυγά περιέχουν χολίνη που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των δομικών στοιχείων που μας βοηθούν να σκεφτόμαστε καθαρά και να διατηρούμε τη μνήμη μας ισχυρή.

Πηγή: mercola.com, onmed.gr