Δισκοθήκη: Village People από τους πρωτοπόρους της ντίσκο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Village People είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα ντίσκο γνωστό για τα κοστούμια επί σκηνής και τους υποβλητικούς στίχους στη μουσική τους. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά από τους Γάλλους παραγωγούς Jacques Morali, Henri Belolo και τον βασικό τραγουδιστή Victor Willis μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ Village People, το οποίο στόχευε στο μεγάλο γκέι κοινό της ντίσκο. Το όνομα της ομάδας αναφέρεται στο Greenwich Village του Μανχάταν, με τη φήμη του ως γκέι γειτονιά. Οι χαρακτήρες ήταν μια συμβολική ομάδα αμερικανικής αρρενωπότητας και φαλλοκρατικών γκέι-φαντασιακών περσόνων. Μέχρι σήμερα, ο Willis είναι το μόνο αρχικό μέλος που παραμένει ακόμα στο συγκρότημα.

Video Url

 

Το συγκρότημα έγινε γρήγορα δημοφιλές και μπήκε στο mainstream, σημειώνοντας πολλές ντίσκο και χορευτικές επιτυχίες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των σινγκλ "Macho Man", "In the Navy", "Go West" και "Y.M.C.A.", που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Τον Μάρτιο του 2020, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου περιέγραψε το "Y.M.C.A." ως «ένα αμερικανικό φαινόμενο», και πρόσθεσε το τραγούδι στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης, το οποίο διατηρεί ηχογραφήσεις που θεωρούνται «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές».

Video Url

 

Video Url