Δισκοθήκη: Dionne Warwick από τις πιο πετυχημένες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Marie Dionne Warwick (γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1940) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Video Url

 

Η Warwick κατατάσσεται μεταξύ των 40 μεγαλύτερων δημιουργών επιτυχιών των ΗΠΑ μεταξύ 1955 και 1999, με βάση την ιστορία της στα τσαρτ στο Billboard's Hot 100 pop singles. Είναι η δεύτερη πιο αναγνωρισμένη γυναικεία τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της ροκ εποχής (1955–1999). Είναι επίσης μια από τις τραγουδίστριες όλων των εποχών με τα περισσότερα charts, με 56 από τα σινγκλ της να μπαίνουν στο Hot 100 μεταξύ 1962 και 1998 (12 από αυτά στο Top Ten), και 80 σινγκλ συνολικά – είτε σόλο είτε σε συνεργασία – στο Hot 100 , R&B ή σύγχρονα τσαρτ για ενήλικες. Η Dionne κατατάσσεται στην 74η θέση στο Billboard Hot 100's "Greatest Artists of all time".

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Warwick έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων έξι βραβείων Grammy. Η Warwick έχει εισαχθεί στο Hollywood Walk of Fame, στο Grammy Hall of Fame, στο R&B Music Hall of Fame και στο Apollo Theatre Walk of Fame. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Τρία από τα τραγούδια της ("Walk On By", "Alfie" και "Don't Make Me Over") έχουν ενταχθεί στο Hall of Fame των Grammy. Είναι πρώην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url