Δισκοθήκη: Robert Wyatt από τους Soft Machine

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Robert Wyatt (γεννημένος Robert Wyatt-Ellidge, 28 Ιανουαρίου 1945 είναι ένας συνταξιούχος Άγγλος μουσικός. Ιδρυτικό μέλος των επιδραστικών συγκροτημάτων της σκηνής του Canterbury, Soft Machine και Matching Mole, ήταν αρχικά ντράμερ και τραγουδιστής πριν γίνει παραπληγικός μετά από μια τυχαία πτώση από ένα παράθυρο το 1973, που τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη δουλειά του συγκροτήματος και να εξερευνήσει άλλα όργανα. , και ξεκίνησε μια σόλο καριέρα σαράντα ετών.

Video Url

 

Βασικός μουσικός κατά τη διάρκεια των χρόνων διαμόρφωσης της βρετανικής τζαζ fusion, της ψυχεδέλειας και του progressive rock, το έργο του ίδιου του Wyatt έγινε όλο και πιο ερμηνευτικό, συνεργατικό και πολιτικοποιημένο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μετά. Η σόλο μουσική του έχει καλύψει ένα ιδιαίτερα ατομικό μουσικό πεδίο, από διασκευές ποπ σινγκλ μέχρι μεταβαλλόμενες, άμορφες συλλογές τραγουδιών που βασίζονται σε στοιχεία τζαζ, λαϊκής και παιδικής ρίμας.

Ο Wyatt αποσύρθηκε από τη μουσική του καριέρα το 2014, δηλώνοντας «υπάρχει υπερηφάνεια για το [σταμάτημα], δεν θέλω [η μουσική] να σβήσει». Είναι παντρεμένος με την Αγγλίδα ζωγράφο και τραγουδοποιό Alfreda Benge.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url