Δισκοθήκη: Weezer από το Λος Άντζελες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Video Url

 

Οι Weezer είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1992. Από το 2001, το συγκρότημα αποτελείται από τους Rivers Cuomo (φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Patrick Wilson (τύμπανα, δεύτερα φωνητικά), Scott Shriner (μπάσο, πλήκτρα , δεύτερα φωνητικά) και Brian Bell (κιθάρα, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά).

Αφού υπέγραψαν στην Geffen Records το 1993, οι Weezer κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, γνωστό και ως Blue Album, τον Μάιο του 1994. Υποστηριζόμενο από μουσικά βίντεο για τα σινγκλ "Buddy Holly", "Undone – The Sweater Song" και " Say It Ain't So», το Blue Album έγινε πολυπλατινένια επιτυχία. Το δεύτερο άλμπουμ των Weezer, Pinkerton (1996), με έναν πιο σκοτεινό, πιο τραχύ ήχο, ήταν μια εμπορική αποτυχία και αρχικά έλαβε μικτές κριτικές, αλλά κέρδισε το καθεστώς λατρείας και την αναγνώριση των κριτικών χρόνια αργότερα. Τόσο το Blue Album όσο και το Pinkerton αναφέρονται συχνά στα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1990. Μετά την περιοδεία για το Pinkerton, ο ιδρυτής τους μπασίστας Matt Sharp άφησε το συγκρότημα και οι Weezer σταμάτησαν τις δραστηριότητες τους.

Το 2001, οι Weezer επέστρεψαν με το Green Album με τον νέο τους μπασίστα, Mikey Welsh. Με πιο ποπ ήχο και προωθημένο από τα single "Hash Pipe" και "Island in the Sun", γνώρισε εμπορική επιτυχία και έλαβαν κυρίως θετικές κριτικές. Μετά την περιοδεία του Green Album, ο Welsh έφυγε για λόγους υγείας και αντικαταστάθηκε από τον Shriner. Το τέταρτο άλμπουμ των Weezer, Maladroit (2002), ενσωμάτωσε έναν hard-rock ήχο και πέτυχε κυρίως θετικές κριτικές, αλλά πιο αδύναμες πωλήσεις. Το Make Believe (2005) έλαβε μικτές κριτικές, αλλά το σινγκλ του "Beverly Hills" έγινε το πρώτο σινγκλ του Weezer που έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ Modern Rock Tracks και το πρώτο του που έφτασε στην πρώτη δεκάδα του Billboard Hot 100.

Το 2008, οι Weezer κυκλοφόρησαν το Red Album. Το βασικό του σινγκλ, "Pork and Beans", έγινε το τρίτο τραγούδι των Weezer που έφτασε στην κορυφή του τσαρτ Modern Rock Tracks, υποστηριζόμενο από ένα μουσικό βίντεο που κέρδισε Grammy.  Raditude (2009) και Hurley (2010) παρουσίασαν πιο «μοντέρνα ποπ παραγωγή» και τραγούδια που γράφτηκαν από κοινού με άλλους καλλιτέχνες, πέτυχαν περαιτέρω ανάμεικτες κριτικές και μέτριες πωλήσεις. Όλα θα είναι εντάξει στο τέλος (2014) και το White Album (2016) επέστρεψαν σε ένα ροκ στυλ που θύμιζε τον ήχο τους της δεκαετίας του '90 σε συνδυασμό με τη σύγχρονη εναλλακτική παραγωγή και πέτυχαν πιο θετικές κριτικές. Το Pacific Daydream (2017) παρουσίαζε έναν πιο mainstream ποπ ήχο.Το 2019, ο Weezer κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με διασκευές, το Teal Album, ακολουθούμενο από το Black Album.Το 2021, κυκλοφόρησαν το OK Human, το οποίο περιλάμβανε έναν ορχηστρικό ποπ ήχο και γνώρισε την αποδοχή των κριτικών, ακολουθούμενο από τον εμπνευσμένο από το σκληρό ροκ Van Weezer. Το 2022, κυκλοφόρησαν μια σειρά από εκτεταμένα έργα βασισμένα σε τέσσερις εποχές, ένα έργο γνωστό ως SZNZ.

Οι Weezer έχουν πουλήσει 10 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και πάνω από 35 εκατομμύρια παγκοσμίως

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url