Δισκοθήκη: A Tribe Called Quest από τους καλύτερους στο χιπ χοπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι A Tribe Called Quest ήταν ένα αμερικανικό συγκρότημα χιπ χοπ που δημιουργήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης το 1985, που αρχικά απαρτιζόταν από τον ράπερ και κύριο παραγωγό Q-Tip, τον ράπερ Phife Dawg, DJ και ο συμπαραγωγός Ali Shaheed Muhammad και ο ράπερ Jarobi White. Μέλη της κολεκτίβας Native Tongues, το συγκρότημα θεωρείται πρωτοπόρος του εναλλακτικού χιπ χοπ, επηρεάζοντας πολλούς μουσικούς χιπ χοπ και R&B.

Video Url

 

Το ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ, People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm (1990), τους καθιέρωσε ως μια πράξη αναγνωρισμένη από τους κριτικούς, κερδίζοντας την πρώτη βαθμολογία «μικροφώνου» στην ιστορία του The Source. Το 1991, το συγκρότημα γνώρισε εμπορική επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ του με τζαζ, The Low End Theory, το οποίο διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το εναλλακτικό χιπ χοπ στη δεκαετία του 1990.Ακολούθησαν τα παρόμοια επιτυχημένα και επιδραστικά Midnight Marauders (1993) και Beats, Rhymes and Life (1996), τα οποία ήταν στην κορυφή του Billboard 200. Το 1998, το συγκρότημα διαλύθηκε λίγο πριν κυκλοφορήσει το πέμπτο του άλμπουμ The Love Movement, αλλά το 2006 , τα αρχικά μέλη ενώθηκαν ξανά και περιόδευσαν σποραδικά για τα επόμενα επτά χρόνια. Το 2016, το γκρουπ κυκλοφόρησε το έκτο και τελευταίο του άλμπουμ, We Got It from Here... Thank You 4 Your Service, το οποίο απέσπασε την αποδοχή των κριτικών και έγινε το δεύτερο άλμπουμ του που έφτασε στην κορυφή του Billboard 200. περιείχε μεταθανάτιες συνεισφορές από τον Phife Dawg, ο οποίος πέθανε οκτώ μήνες πριν από την κυκλοφορία του.

Οι A Tribe Called Quest ήταν το πιο εμπορικό γκρουπ στον χώρο τους με τα έξι άλμπουμ τους να είναι πιστοποιημένα είτε χρυσά είτε πλατινένια. Ο John Bush του AllMusic τους αποκάλεσε «το πιο έξυπνο, καλλιτεχνικό συγκρότημα ραπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990», και ο Kris Ex του Pitchfork τους θεώρησε ως «μία από τις σπουδαιότερες μπάντες που έχει δημιουργήσει ποτέ το hip-hop». Το 2005, οι A Tribe Called Quest έλαβαν το Βραβείο Founders στα Billboard R&B/Hip-Hop Awards, και δύο χρόνια αργότερα, το συγκρότημα τιμήθηκε στο 4ο VH1 Hip Hop Honors. Το 2017, η ομάδα βραβεύτηκαν με το Brit Award for International Group.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url