Δισκοθήκη: Bo Diddley από τους πρωτοπόρους του ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Ellas McDaniel (30 Δεκεμβρίου 1928 – 2 Ιουνίου 2008), γνωστός επαγγελματικά ως Bo Diddley, ήταν Αμερικανός κιθαρίστας που έπαιξε βασικό ρόλο στη μετάβαση από τα μπλουζ στο ροκ. εντ ρολ. Επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Buddy Holly,  Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, The Animals, George Thorogood και The Clash.

Η χρήση των αφρικανικών ρυθμών και ενός χαρακτηριστικού ρυθμού,  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της χιπ χοπ, της ροκ και της ποπ μουσικής. Σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987, στο Blues Hall of Fame το 2003 και στο Rhythm and Blues Music Hall of Fame το 2017. Έλαβε ένα βραβείο Lifetime Achievement Award από το Rhythm and Blues Foundation και το Grammy Lifetime Achievement Award. Ο Diddley αναγνωρίζεται επίσης για τις τεχνικές του καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εφέ τρέμολο και αντήχησης για να ενισχύσει τον ήχο των χαρακτηριστικών του κιθάρων σε σχήμα ορθογωνίου.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url