Δισκοθήκη: Them με τον Van Morrison

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ήταν ένα ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, τον Απρίλιο του 1964, το πιο γνωστό για το ροκ στάνταρ "Gloria" και την έναρξη της μουσικής καριέρας του τραγουδιστή Van Morrison. Το αρχικό πενταμελές συγκρότημα αποτελούνταν από τους Morrison, Alan Henderson, Ronnie Milling, Billy Harrison και Eric Wrixon.

Video Url

 

Είχαν δύο βρετανικές επιτυχίες το 1965 με το "Baby, Please Don't Go" (Η.Β. Νο. 10) και το "Here Comes the Night" (Νο. 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νο. 2 της Ιρλανδίας). Το τελευταίο τραγούδι και το "Mystic Eyes" ήταν τοπ 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ.

Ο Morrison άφησε το συγκρότημα το 1966 και συνέχισε μια επιτυχημένη καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης. Παρά τα σχετικά λίγα επιτυχημένα σινγκλ τους, το συγκρότημα του Μπέλφαστ είχε σημαντική επιρροή σε άλλα συγκροτήματα, όπως οι Doors.

Η ηχογράφηση του 1964 του συγκροτήματος του "Gloria" μπήκε στο Grammy Hall of Fame το 1999. Βαθμολογήθηκε στο Νο. 69 στο βιβλίο του Dave Marsh το 1989, The Heart of Rock and Soul, The 1001 Greatest Singles Ever και "Mystic Eyes" βαθμολογήθηκε στο No.458. Το "Gloria" καταγράφηκε στο Νο. 208 στο χαρακτηριστικό του περιοδικού Rolling Stone του 2004, Τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url