Δισκοθήκη: The Sundays από την Αγγλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Sundays ήταν ένα αγγλικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το οποίο κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Video Url

 

Το ξεκίνημα του συγκροτήματος έγινε με τη συνάντηση της τραγουδίστριας Χάριετ Γουίλερ και του κιθαρίστα Ντέιβιντ Γκαβούριν, ενώ φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Ο Wheeler είχε παίξει συναυλίες με τους Cruel Shoes, μια πρώιμη ενσάρκωση του συγκροτήματος Jim Jiminee. Σύντομα το ντουέτο αύξησε το συγκρότημα με τον μπασίστα Paul Brindley και τον ντράμερ Patrick Hannan.

Οι Sundays εξασφάλισαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Rough Trade Records. Το ντεμπούτο τους σινγκλ ήταν το "Can't Be Sure". Το πρώτο τους άλμπουμ, Reading, Writing and Arithmetic, κυκλοφόρησε το 1990, μαζί με το επόμενο σινγκλ τους "Here's Where the Story Ends", και έγινε επιτυχία στα top 5 του Ηνωμένου Βασιλείου. Το συγκρότημα συχνά παρερμηνευόταν ως οι Primitives, ένα άλλο συγκρότημα εναλλακτικού ροκ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από το Κόβεντρι καθώς οι τραγουδιστές τους είχαν πολύ παρόμοιες φωνές.

Με τα οικονομικά προβλήματα της Rough Trade και την απόφαση του συγκροτήματος να διαχειριστούν τον εαυτό τους, το επόμενο σινγκλ των Sundays, "Goodbye", εμφανίστηκε μόλις το 1992. Το επόμενο άλμπουμ τους, Blind, έφτασε την ίδια χρονιά, φτάνοντας στο τοπ 15 του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σινγκλ "Love «Έφτασε στο νούμερο 2 στα αμερικανικά τσαρτ Modern Rock. Το συγκρότημα περιόδευσε για να υποστηρίξει αυτές τις ηχογραφήσεις.

Το 1997 το τρίτο τους άλμπουμ, Static & Silence, ακολούθησε η κυκλοφορία του πιο επιτυχημένου σινγκλ τους μέχρι σήμερα, το "Summertime", το οποίο έκανε το UK top 15. Το ίδιο το άλμπουμ έφτασε στο τοπ 10 του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, το συγκρότημα ήταν στο ένα μεγάλο διάλειμμα από εκείνες τις κυκλοφορίες, με τους Wheeler και Gavurin να επικεντρώνονται στην ανατροφή των δύο παιδιών τους.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url