Δισκοθήκη: Stiff Little Fingers πανκ από την Β. Ιρλανδία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Stiff Little Fingers είναι ένα πανκ ροκ συγκρότημα από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Δημιουργήθηκαν το 1977 στο αποκορύφωμα των Troubles, το οποίο ενημέρωσε μεγάλο μέρος της τραγουδοποιίας τους. Ξεκίνησαν ως σχολικό συγκρότημα με το όνομα Highway Star (που πήρε το όνομά του από το τραγούδι των Deep Purple), κάνοντας ροκ διασκευές, μέχρι που ανακάλυψαν το πανκ. Ήταν το πρώτο πανκ συγκρότημα στο Μπέλφαστ που κυκλοφόρησε δίσκο – το σινγκλ "Suspect Device" βγήκε στη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική, Rigid Digits. Το άλμπουμ τους Inflammable Material, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Rough Trade, έγινε το πρώτο ανεξάρτητο LP που μπήκε στο τοπ 20 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Video Url

 

Μετά από έξι χρόνια και τέσσερα άλμπουμ, χώρισαν. Επανασχηματίστηκαν πέντε χρόνια αργότερα, το 1987. Παρά τις μεγάλες αλλαγές, εξακολουθούν να περιοδεύουν και να ηχογραφούν. Το 2014, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δέκατο στούντιο άλμπουμ του και ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία. Ο Τζέικ Μπερνς, ο τραγουδιστής, είναι το μόνο μέλος που ήταν με το συγκρότημα σε όλες τις ενσαρκώσεις του, αλλά τον Μάρτιο του 2006, ο αρχικός κιθαρίστας του μπάσου Άλι ΜακΜόρντι επανήλθε μαζί τους μετά την αποχώρηση του μπασίστα Μπρους Φόξτον μετά από δεκαπέντε χρόνια.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url