Δισκοθήκη: Interpol από το 1998

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Interpol είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σχηματίστηκε το 1997, η αρχική τους σύνθεση αποτελούνταν από τους Paul Banks (κορυφαία φωνητικά, ρυθμική κιθάρα), Daniel Kessler (βασική κιθάρα, φωνητικά), Carlos Dengler (μπάσο, πλήκτρα) και Greg Drudy (τύμπανα). Ο Drudy άφησε το συγκρότημα το 2000 και αντικαταστάθηκε από τον Sam Fogarino. Ο Dengler έφυγε για να ακολουθήσει άλλα έργα το 2010, με τους Banks να αναλαμβάνουν τον πρόσθετο ρόλο του μπασίστα αντί να προσλάβουν έναν νέο.

Έχοντας εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Luna Lounge μαζί με συνομηλίκους όπως οι Strokes, οι Longwave, οι National και οι Stellastarr, οι Interpol είναι ένα από τα συγκροτήματα που συνδέονται με την indie μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και ένα από τα πολλά γκρουπ που προέκυψαν από τη μετα-πανκ αναβίωση της Δεκαετίας 2000. Ο ήχος της μπάντας είναι γενικά μια μίξη μπάσου  και ρυθμικής, εναρμονισμένης κιθάρας με μια βαριά μίξη, που κάνει συγκρίσεις με μπάντες post-punk όπως οι Joy Division, Television και The Chameleons, και επίσης με τους Echo & the Bunnymen και  Siouxsie and the Banshees. Το συγκρότημα δεν έχει κύριο τραγουδοποιό, με κάθε μέλος να συνεισφέρει στη σύνθεση.

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Interpol, Turn On the Bright Lights (2002) έτυχε θετικής κριτικής, φτάνοντας στο Νο. 10 στη λίστα του NME με τα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς και στο Νο. 1 στη λίστα των 50 κορυφαίων άλμπουμ της χρονιάς της Pitchfork Media . Οι μετέπειτα δίσκοι Antics (2004) και Our Love to Admire (2007) έφεραν μεγαλύτερη επιτυχία  Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομότιτλο τέταρτο άλμπουμ του τον Σεπτέμβριο του 2010, . Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, El Pintor, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2014.  Το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Marauder, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και το έβδομο, The Other Side of Make-Believe, τον Ιούλιο του 2022.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url