Δισκοθήκη: Frankie Valli and The Four Seasons με πολλές επιτυχίες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Four Seasons είναι ένα αμερικανικό ροκ και ποπ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1960 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Από το 1970, ήταν επίσης γνωστοί κατά καιρούς ως Frankie Valli and the Four Seasons. Το συγκρότημα εξελίχθηκε από ένα προηγούμενο συγκρότημα που ονομαζόταν The Four Lovers, με τον Frankie Valli ως τραγουδιστή, τον Bob Gaudio στα πλήκτρα και τα φωνητικά τενόρου, τον Tommy DeVito στην κιθάρα και τα φωνητικά βαρύτονου και τον Nick Massi στο μπάσο και τα φωνητικά μπάσου. .

Δημιουργήθηκαν από τους Gaudio και Valli, το 1960. Ενώ  μέλη του συγκροτήματος ήρθαν και έφυγαν, οι Gaudio και Valli παραμένουν οι μόνιμοι του συγκροτήματος, με το καθένα να κατέχει το 50% του ονόματος του συγκροτήματος  και τα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του συνόλου του καταλόγου ηχογραφήσεων. Ο Gaudio δεν παίζει πλέον ζωντανά, αφήνοντας τον Valli ως το μόνο αρχικό μέλος του συγκροτήματος που εξακολουθεί να περιοδεύει από το 2022.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990, και εντάχθηκε στο Hall of Fame του Vocal Group το 1999. Είναι ένα από τα μουσικά γκρουπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περίπου 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Video Url