Δισκοθήκη: J. Geils Band Αμερικάνικο ροκ με στοιχεία μπλουζ και R & B

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι J. Geils Band ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1967, στο Worcester της Μασαχουσέτης, υπό την ηγεσία του κιθαρίστα John "J." Geils. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος περιελάμβαναν τον τραγουδιστή Peter Wolf, τον φυσαρμόνικα και σαξοφωνίστα Richard "Magic Dick" Salwitz, τον ντράμερ Stephen Bladd, τον τραγουδιστή/keyboardist Seth Justman και τον μπασίστα Danny Klein. Ο Wolf και ο Justman υπηρέτησαν ως κύριοι τραγουδδιστές. Το συγκρότημα έπαιζε blues rock επηρεασμένο από το R&B κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και σύντομα πέτυχε εμπορική επιτυχία πριν κινηθεί προς έναν πιο mainstream ήχο φιλικό προς το ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, που έφερε το συγκρότημα στην εμπορική του κορύφωση. Ερμήνευσαν ένα μείγμα διασκευών τραγουδιών κλασικών blues και R&B τραγουδιών, μαζί με πρωτότυπες συνθέσεις που γράφτηκαν κυρίως από τους Wolf και Justman, καθώς και μερικές συνθέσεις γκρουπ γραμμένες με το ψευδώνυμο Juke Joint Jimmy, που αντιπροσώπευαν συνθέσεις που πιστώνονται σε ολόκληρο το συγκρότημα ως σύνολο. . Αφού ο Wolf άφησε το συγκρότημα το 1983 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ το 1984 με τον Justman στα κύρια φωνητικά, πριν χωρίσει το 1985. Ξεκινώντας το 1999, το συγκρότημα είχε αρκετές επανασυνδέσεις πριν από τον θάνατο του συνονόματός του, J. Geils, στις 11 Απριλίου 2017.

Video Url

 

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αρκετά σινγκλ στο Top 40 στις αρχές της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένης μιας διασκευής του τραγουδιού "Lookin' for a Love" των The Valentinos (που έφτασε στο Νο. 39 στο Billboard Hot 100 το 1972), καθώς και το σινγκλ " Give Me» (Νο 30 το 1973). Οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους ήταν τα "Must of Got Lost" (Νο. 12 το 1975), "Come Back" (Νο. 32 το 1980), "Love Stinks" (που έφτασε στο Νο. 38 το 1980 και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες), «Centerfold» (Νο. 1 το 1982), και «Freeze-Frame» (Νο. 4 το 1982).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url