Δισκοθήκη: Slayer συγκρότημα του Thrash Metal

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Slayer ήταν ένα αμερικανικό thrash metal συγκρότημα από το Χάντινγκτον Παρκ της Καλιφόρνια. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1981 από τους κιθαρίστες Kerry King και Jeff Hanneman, τον ντράμερ Dave Lombardo και τον μπασίστα / τραγουδιστή Tom Araya. Το γρήγορο και επιθετικό μουσικό στυλ των Slayer τους έκανε ένα από τα «τέσσερα μεγάλα» συγκροτήματα του thrash metal, δίπλα στους Metallica, τους Megadeth και τους Anthrax. Η τελευταία σύνθεση των Slayer περιελάμβανε τον Araya, τον King, τον ντράμερ Paul Bostaph (που αντικατέστησε τον Lombardo το 1992 και ξανά το 2013) και τον κιθαρίστα Gary Holt (που αντικατέστησε τον Hanneman το 2011). Μέλος του συγκροτήματος ήταν και ο ντράμερ Jon Dette.

Στην αρχική σύνθεση, οι King, Hanneman και Araya συνέβαλαν στους στίχους του συγκροτήματος και όλη η μουσική του συγκροτήματος γράφτηκε από τον King και τον Hanneman. Οι στίχοι και τα άλμπουμ του συγκροτήματος, που καλύπτουν θέματα όπως κατά συρροή δολοφόνους, βασανιστήρια, γενοκτονία, οργανωμένο έγκλημα, μυστικές εταιρείες, αποκρυφισμό, τρομοκρατία, θρησκεία ή αντιθρησκεία, φασισμό, ρατσισμό και πόλεμο, έχουν προκαλέσει απαγορεύσεις, καθυστερήσεις, μηνύσεις και κριτική από θρησκευτικές ομάδες. Ωστόσο, η μουσική τους έχει μεγάλη επιρροή, καθώς αναφέρεται από πολλές μπάντες ως επιρροή μουσικά, οπτικά και στιχουργικά. Το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Reign in Blood (1986), έχει περιγραφεί ως ένα από τα πιο βαριά και με τη μεγαλύτερη επιρροή thrash metal άλμπουμ.

Ο Slayer κυκλοφόρησε δώδεκα στούντιο άλμπουμ, τρία ζωντανά άλμπουμ, ένα box set, έξι μουσικά βίντεο, δύο εκτεταμένα έργα και ένα εξώφυλλο άλμπουμ. Τέσσερα από τα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν λάβει χρυσή πιστοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Slayer πούλησαν 5 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1991 έως το 2013, σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan, και πάνω από 20 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το συγκρότημα έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, κερδίζοντας μία το 2007 για το τραγούδι "Eyes of the Insane" και μία το 2008 για το τραγούδι "Final Six", τα οποία ήταν και τα δύο από το άλμπουμ Christ Illusion (2006). Μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες ηχογράφησης και ερμηνείας, οι Slayer ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2018 ότι θα ξεκινούσε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία, η οποία έλαβε χώρα από τον Μάιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019, μετά την οποία το συγκρότημα διαλύθηκε.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url