Δισκοθήκη: Hole με την γυναίκα του Kurt Cobain, Courtney Love

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Hole ήταν μια αμερικανική εναλλακτική ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1989. Ιδρύθηκε από την τραγουδίστρια Courtney Love και τον κιθαρίστα Eric Erlandson. Είχε αρκετούς διαφορετικούς μπασίστες και ντράμερ, ο πιο παραγωγικός ήταν η ντράμερ Patty Schemel και οι μπασίστες Kristen Pfaff (π. 1994) και Melissa Auf der Maur. Οι Hole κυκλοφόρησαν συνολικά τέσσερα στούντιο άλμπουμ μεταξύ δύο ενσαρκώσεων που καλύπτουν τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές του 2010 και έγιναν ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα στην ιστορία με μπροστάρη μια γυναίκα.

Επηρεασμένο από την πανκ ροκ σκηνή του Λος Άντζελες, το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Pretty on the Inside (1991), παρήχθη από την Kim Gordon των Sonic Youth και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κριτικών από τον βρετανικό και τον αμερικανικό εναλλακτικό τύπο. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Live Through This, που κυκλοφόρησε το 1994 από την DGC Records, συνδύαζε στοιχεία πανκ, grunge και ποπ ροκ μουσικής, και έγινε ευρέως αναγνωρισμένο, και έγινε πλατινένιο μέσα σε ένα χρόνο από την κυκλοφορία του. Το τρίτο τους άλμπουμ, Celebrity Skin (1998), σηματοδότησε μια αξιοσημείωτη απόκλιση από τις προηγούμενες πανκ επιρροές τους, διαθέτοντας έναν πιο εμπορικά βιώσιμο ήχο. το άλμπουμ πούλησε περίπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και τους χάρισε σημαντική αναγνώριση από τους κριτικούς.

Διαλύθηκαν το 2002 και τα μέλη ακολούθησαν μεμονωμένα άλλα έργα. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2010, οι Χόλ αναμορφώθηκαν από την Λάβ με νέα μέλη, . Το αναμορφωμένο συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Nobody's Daughter (2010), το οποίο σχεδιάστηκε ως το δεύτερο σόλο άλμπουμ της Love. Το 2013, η Love αποσύρθηκε από το όνομα Hole, κυκλοφόρησε νέο υλικό και περιόδευε ως σόλο καλλιτέχνης.

Οι Χόλ έλαβαν πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υποψηφιοτήτων για βραβεία Γκράμι. Είχαν επίσης εμπορική επιτυχία, πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια δίσκους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχαν μεγάλη επιρροή στις σύγχρονες γυναίκες καλλιτέχνες. Η μουσική και οι φεμινίστριες επιστήμονες έχουν επίσης αναγνωρίσει το συγκρότημα ως το πιο υψηλού προφίλ μουσικό συγκρότημα της δεκαετίας του 1990 που συζητούσε θέματα φύλου στα τραγούδια τους, λόγω του επιθετικού και βίαιου στιχουργικού περιεχομένου της Love, το οποίο συχνά αφορούσε θέματα εικόνας σώματος, κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Video Url

 

Video Url